iceprincess

Jag har tränat i stort sett hela mitt liv. Så enkelt är det.  Redan tidigt tävlade jag i konståkning på hög nivå och därefter jobbade jag som professionell konståkare i isshowen Holiday on Ice. Att vara konståkare på den nivån var extremt hårt men det förde med sig att jag förstod betydelsen av planering, självdisciplin och att jobba i team. Alla egenskaper som är nödvändiga i ett lag.

Efter att ha kommit hem till Sverige blev jag diplomerad massör, personlig tränare på Personal Training School och för att väva in helheten läste jag till hälsopedagog vid Lillsveds Idrottsfolkhögskola. Under alla år har jag också utbildat mig i olika gruppträningar som exvis core, bodypump, spinning, pilates, yoga och en diverse andra utbildningar. Jag har också gått den nästa högsta utbildningen som konståkningstränare.

Fitness blev den sport jag kom att ägna mig åt när jag bytte bana och jag tävlade på Svenska Mästerskapen med mycket lyckat resultat 2008 och 2009. Fitness som sport innebar extremt hård träning men gav mig också den riktigt djupa förståelsen för kostens betydelse för resultatet. Nothing beats experience.....

Intresset för konditionsidrott har under de senare åren lett mig in på Duathlon (cykel och löpning) och sedemera Triathlon (Simning, cykling, löpning) och det är inom detta område jag nu utvecklas och som gör mig mer komplett som personlig tränare. Jag känner mig lika hemma i gymmet som i terrängspåret. Tränar dock helst utomhus.

Att träna och äta rätt är viktigt för mig och mitt sätt att leva och har hjälpt mig att leva med flera kroniska och allvarliga sjukdomar som fått många läkare att ifrågasätta vad som egentligen är möjligt. Jag kan inte ta något för givet och det är med en känsla av ödmjukhet jag lever med insikten att kroppen och själen verkligen hör samman. Men det är ju som bekant en gammal sanning :-).

Jag hade som barn väldigt jobbigt med min barnreumatism som jag tränade bort. Givtivs spelade kosten en stor roll. I vuxen ålder har jag fått tre autoimmuna sjukdomar som jag håller i schack med bra kost och hård träning: ledgångsreumatism, morbus Crohns och autoimmun hepatit.

Som mamma till två tjejer vet jag också hur svårt det kan vara att få ihop vardagen med alla aktiviteter och jobb. Allt går - det gäller bara att planera rätt!

 

icc certified coach logo

 

Mina mål för 2016:

Inga tidskrav utan genomföra för att det är grymt roligt!

Januari - Bestiga Mount Kilimanjaro med Expeditionsresor och SVT.

Juni - Stockholm Marathon

Juli - Ironman Jönköping 70.30

Augusti - Ironman Kalmar

 

 

Finisher Ironman703 Haugesund2013