Blogg

Ta del av TriHealth Fitness blogg!

Testar matkasse

Testar matkasse

Jag har väl egentligen aldrig varit emot matkasse men jag gillar att laga min egna mat och att handla ingredienserna själv. Älskar att veckohandla och göra matlistor även om familjen kanske inte varit lika exalterade som jag. Eftersom jag inte äter varken gluten eller mjölkprodukter så vill jag inte prenumerera på något som jag delvis måste byta ut. Därför har inte matkasse varit särskilt lockande.

När jag i våras googlade och fnulade på lite nya recept såg jag av en slump Årstidernas glutenfria vegankasse. Tänkte att nu när vi bara har ett barn hemma, som ändå äter sin egna mat, så skulle det ju passa perfekt. Maken "lurade" jag med på tåget. Hahaha!!

Sagt och gjort så tog vi en kasse för fyra dagar och 2 personer per vecka. Superspännande! Jag gillar tanken att få testa nytt, anpassat mer efter vad årstiden erbjuder och framför allt att få nya inputs på maten. Sedan är det kanske inte fel att utmana mig att följa recept och inte hela tiden göra eget. Blir ju lätt att man inte vågar bryta de ingredienser som man alltid haft och känner sig trygg med.

I snitt variera vi svenskar på 11 vardagsrätter per månad. Mycket tror jag handlar om rutin och enkelhet därför tycker jag att det blir extra roligt med en matkasse som kommer hem.

Vi har nu testat i ca två månader och jag måste säga att det har varit otroligt smidigt. Jag har fått ett sms att leveransen startat, ställt ut föregående veckas trälåda och vips så står en ny laddad låda med en massa godsaker innanför grinden. DET är grymt smidigt!

Recepten tycker jag har varit enkla att tillaga. Jag som gillar att fribase:a har fått kolla både en och två gånger att jag inte missat något steg. Haha! När jag haft det i drygt en månad så har jag lagt till lite eget som jag har hemma, typ hommus. Ofta har det också räckt till en matlåda till mig nästa dag.

Jag gillar verkligen hela konceptet. Just nu kommer jag fortsätta varannan vecka då jag vill laga lite av mina egna favoriter. Det bästa är ju att jag kan kolla nästa veckas matsedel på Årstiderna och bestämma om jag vill ha den eller inte. Och nej, jag är inte sponsrad.

Vad har ni för erfarenheter av matkasse? Har ni någon ni kan rekommendera? Känner ni till något annat företag som levererar glutenfri vegankasse alternativt vegetariskt?

En riktig favorit är morotspannkaka med röda linser och marinerade äpplen. Wow vad gott! 

Har ni någon vegetarisk favoriträtt ni kan rekommendera?

Ser fram emot en höst med nya spännande rätter!

 

Löpning & höst
Ny omgång av Core Online
 

Kommentarer

Gäst - Ann den torsdag, 10 september 2020 17:30

Åh får jag komma o smaka morotspannkakan? Låter smarrigt !

Åh får jag komma o smaka morotspannkakan? Låter smarrigt !
Gäst
onsdag, 20 januari 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.trihealth.nu/