När livet känns platt

IMG 8479 

Min fantastiska och trogna pälskling Lilo som alltid ger mig så mycket energi. ♥

Träffade en fin vän idag och vi pratade om hur allt känns just nu. Hon satte verkligen ord på hur det känns - platt.

Inte deppigt utan mer som om luften bara pyst ut och det känns platt.

Vi har ju gått mot mörkare tider och det som jag tror påverkar oss mest är inte mörkret utan denna pågående pandemi som känns som en evighet. Det går inte att planera resor, möten, träffar, gå på balett - ja listan kan göras lång över allt som vi för inte så länge sedan tog för givet. Det som jag själv kan känna är jobbigast är att inte ha den fysiska kontakten, att inte få kramas. Sjukt jobbigt!

Det andra som jag tror inte bara jag känner, utan ni är nog fler som känner samma, är att jobben försvann över en natt och sedan ska man vara så jädrans snabb på att hitta nya sätt att jobba på. Jag är en person som måste suga på karamellen ett tag och känna in vad som känns bra. Jag kan inte forcera fram något. Det går inte. Herregud, jag är väl en av få som fortfarande envisas med att ha en kalender jag kan skriva i med olikfärgade pennor. Dessutom har jag inget team som jag kan delegera till. 

För många av er blev det också en stor förändring där man ska jobba hemifrån och sköta allt digitalt. Det känns ensamt och det kan bli svårare att komma utanför dörren. Den där spontana kaffepausen vid kollegans dörr känns helt plötsligt väldigt avlägset. Har man dessutom fler i hushållet som ska samsas hemma kan det å andra sidan kännas helt övermäktigt. Lägg till en 6 månaders valp på det så är det fullkomligt kaos när jag ska försöka jobba. Ja ni fattar! Det ÄR tufft just nu och det som gör att det kan bitvis kännas tufft är att vi inte riktigt ser slutet. Annars kan man tänka att nu kör vi i två veckor och sedan vet man att det är över men inte nu.

Här måste vi verkligen hjälpas åt och stötta varandra. 

När jag kände att luften gick ur mig så var det som om jag inte riktigt vet vart jag ska börja och hur jag ska lägga upp det. Alla vill nå ut och skriva HÄR ÄR JAG! För mig kändes det bara platt. Och rörigt. Hur gör jag nu?

I våras kändes det ändå okej och det började gå mot varmare tider. Nu har det blivit mörkare, kallare och bitvis skittrist.

Jag tror inte jag är den enda om känner så här.

Nu är jag en väldigt positiv person som gärna hittar nya vägar att göra saker på. (Behövde hara dessa två veckor att inte göra något och sortera tankarna lite.) Så det jag har gjort för att komma ur den här känslan är att få in mina rutiner igen. Göra fler roliga vardagsäventyr. Startat klasser på Teams och anmält mig till en onlinekurs. Tänker att en dörr stängs och en ny dörr med nya möjligheter öppnas. Ibland kan det vara bra att det kommer lite hinder på vägen för att se nya möjligheter och prova på nytt.

Jag känner mig fortfarande som Bambi på hal is men alla är vi ju nybörjare på nya saker. Försöker verkligen omfamna att jobba mer digitalt även om jag har varit och delvis är långsam på bollen. Men fortfarande så känns det såååå svårt och faktiskt lite övermäktigt men jag ska nog också lära mig allt det här.

This too shall pass.

Jag tror att efter allt detta kommer vi att ta med oss en massa bra erfarenheter som vi kan använda oss av. Framför allt kommer samhället att bli mer flexibelt och förhoppningsvis visar vi varandra mer respekt.

Det är okej att det får kännas platt, tungt och jobbigt men börja sedan att ta ett litet steg mot en ny riktning. Ett nyfiket steg. Se till att tanka med ny härlig energi och gör inte allt på en gång. Steg för steg. Gör sånt som du mår bra av och ta bort allt det jobbiga som ger dig negativ energi.

När jag behöver tanka energi spenderar jag den bäst med hundarna i skogen. Så underbart!

Gör något varje dag som ger dig energi och glädje! Glöm inte att röra på dig en liten stund. 

Imorgon ska jag ta fram julbelysningen! 

30 dagars utmaning
3 år sedan jag fick lungcancer
 

Kommentarer

Gäst - Ann Salmin den torsdag, 19 november 2020 06:19

Du sätter ord på alla känslor i kroppen just nu. Jag som har ett jobb att gå till varje dag där intw valet att vara hemma finns har i alla fall den mänskliga kontakten om än på behörigt avstånd till kollegorna.
Försöker tänka på mysiga saker man fortf kan göra med familjen o valpen, gå på vandringar med dig i skogen, ler mot främlingar o säger hej när vi ses på gatan, planerar en så mysig jul som
Bara är möjlig.

Och rörelsen den magiska rörelsen som gör att jag orkar genom allt detta😊
Osså du såklart🙏🏻

Du sätter ord på alla känslor i kroppen just nu. Jag som har ett jobb att gå till varje dag där intw valet att vara hemma finns har i alla fall den mänskliga kontakten om än på behörigt avstånd till kollegorna. Försöker tänka på mysiga saker man fortf kan göra med familjen o valpen, gå på vandringar med dig i skogen, ler mot främlingar o säger hej när vi ses på gatan, planerar en så mysig jul som Bara är möjlig. Och rörelsen den magiska rörelsen som gör att jag orkar genom allt detta😊 Osså du såklart🙏🏻
Gäst
lördag, 13 augusti 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.trihealth.nu/