IMG 5967 640x640

Stolt, glad och så jäkla nöjd kom jag imål idag på Stockholm Marathon med finaste träningskompisen Ann på 4:29:30!

Kroppen höll och jag mår oförskämt bra. Vilken rolig men blöt mara!

Här kommer min lilla racereport från denna roliga eftermiddag.

 

 Efter två veckor där träningen och sömnen varit lite haltande då det varit uppstart med ett nytt företag med en massa roliga föreläsningar, en massa fix hemma och så har barnen haft tävlingar och uppvisningar. Ja däremellan är det vardagen med jobb, aktiviteter och en liten sötnos till hund. Ja ni fattar. Inte den bästa uppladdningen. Vad som däremot har varit toppen är att mina kramper så sakteliga har börjat avta och har inte alls lika mycket kramper längre. Mycket märkligt. Efter inrådan av min läkare så testar vi nu salttabletter för att se effekten. Känns skönt att det går åt rätt håll speciellt nu när det närmade sig maran.

Jag vaknade imorse så sjukt taggad. Lite kramp i ryggen men det kändes ändå rätt okej. Lång frukost och mys innan jag packade ihop mina saker och fick skjuts ner till stationen av bästa maken.

IMG 5946 640x480

 Snack och pepp på väg in med grymmaste gänget!

Inne på Östermalms IP strosar vi runt och bara laddar.

IMG 5953 640x480

Härligt att vara på plats fast egentligen vill vi ju bara starta. Det känns oändligt lång tid innan start.

IMG 5955 480x640

Jag var lite speedad så jag började sätta nummerlappen upp och ner. Hahaha!!

Lämna in klädpåsen och köa till toan innan det var dags att röra sig upp mot start. På vägen dit hör vi nationalsången ur högtalarna. Stämning!

IMG 5960 480x640

 Jag var ju lite orolig att 2012 skulle upprepas med ett riktigt skitväder. Så dagen till ära var vi sponsrade från Icebreaker med en grym tröja och sportbh i merinoull. Vi kunde inte ha valt något bättre för vi höll oss varma hela vägen trots ösregnet idag. Sedan är det ju inte helt fel att tröjorna är skitsnygga också!

Vad jobbigt det är att stå och vänta när jag bara vill  köra igång.

PANG! Där gick startskottet för oss. I lugnt mak tar vi oss fram på Lidingövägen och efter några minuter får vi börja springa. Jippie! Varje km bara flög förbi och vi hittade ett riktigt skönt tempo i ca 6:15 som funkade finfint och vi höll oss superfräscha.

Jag och Ann försökte att inte prata FÖR mycket men lite babbel blev det allt. Vi brukar ju avhandla allt som händer under veckan på våra långpass och så även idag.

Utefter vägen blir vi påhejade av Lena, Kattis och Maria. Blev så glad av att se dem där! Tusen tusen tack!

IMG 5962 480x640

Vips började vi närma oss slutet på första varvet och det var dags för ett litet bajamajastopp. Och en selfie såklart. Försökte innan ösregnet kom göra lite statusuppdateringar på Instagram och Facebook. Sedan blev det för blött att ta upp mobilen och fota.

Tassade upp mot Stadion och svängde återigen upp på Valhallavägen igen. Strax därefter ser vi min underbara make och Oreo. Energipåfyllning och påfyllning av midjebältet med bars och gels. Brevid maken står tre poliser som tycker att vi ser alldeles för fräscha ut. Efteråt hade maken pratat med dem och hade tyckt att vi var grymma. Kul!!

IMG 5964 480x640

Vi hade verkligen båda två RUNNERS HIGH DELUX här vid 17 km. Hahaha!! Snacka om superspeedade!

Sedan bar det av ut på Djurgården. Tyst och vackert. Bara njöt. Kilometrarna tickade på.

Precis innan Djurgårdsbron möter vi upp maken och Oreo. Även min pappa har kommit för att peppa oss i ösregnet. Så roligt! Mer energipåfyllning och så bar det av igen.

Precis efter bron står Anns make och barn och hejjar. Båda två har nu fått ännu mer energi. (Hur vi nu kan få det??)

Tassar på och nu passerar vi allt för sista gången. Känns bra.

Sätter upp delmål. Först Västerbron. Plättlätt. Tassar lugnt och fint.

Vi har sett till att vi har tagit vätska vid varje station. Bara lite. Fyllt på med lite bars och gel plus lite salttabletter.

Kroppen mår så sjukt bra.

Nästa delmål - centralstationen. Här börjar det kännas rejält i låret. Så himla trötta. Ingen kramp alls utan bara så galet trötta. Känns som jag skulle ha gjort det tyngsta benpasset ever. Men nu är det bara omkring 8 km kvar eller nåt så det är inte så långt.

Vi håller fortfarande ett bra tempo och förutom toktrötta ben känner vi oss superfräscha. Peppar varandra att tassa på och inte lyssna på benen. Så det gör vi!

Springer förbi Bonnierhuset och upp på Odengatan. För er som inte vet det så går det lätt uppför från strax efter Centralen och upp mot Odenplan. Det märks TYDLIGT på andra varvet. Haha!!

Precis innan Odenplan står finaste Kattis där igen med sin dotter och hejar på. Blir så galet glad och peppad. Tack!!

Nu är det bara ca 2,5 km kvar och benen är så trötta. Men vi gnetar på.

Känslan när vi svänger upp och ser Stadion? Obeskrivbar! Dessutom står Maria där igen med plakaten och hejar på oss. Wow! Så glad!! Strrax däräfter när det är dags att springa över Valhallavägen står Anns familj där igen och hejar.

Precis där stänger min klocka av sig. Batteriet slut!!! Va f-n! Fast jag är för glad för att bry mig. Stadion är PRECIS framför oss. Ann påpekar att vi kan kanske komma under 4:30.

Helst av allt vill jag egentligen bara gå. Men benen trummar på. Ökar något. Tänker att det är fastligt långt fram tills vi får springa in på Stadion.

Varje steg tar os lite närmare. Både Ann och jag gastar som tokar!!!! Så galet lycklig!!!

Ökar tempot och vi springer över mållinjen ihop med händerna i luften på 4:29:30!
VI GJORDE DET!!!!!

När vi får medaljen ger jag tjejen en bamsekram. Så glad och lycklig. Tack kroppen för att du ville det här idag. Vilken underbar eftermiddag! Så roligt! Att dessutom få göra det tillsammans med min vän och träningskompis Ann känns underbart roligt. Tack vännen för en härlig dag!!

 IMG 5967 640x640

Inte nog med att jg genomförde min andra mara med bravur, jag gjorde dessutom ett fett PB på 47 minuter och nu superfräsch.

En stor eloge till alla fantastiska funktionärer längs med banan. Ni är så grymma. Tack! Otroligt bra arrangerat och jag vill absolut springa igen.

IMG 5968 480x640

Bästa supporterteamet - maken och söta Oreo. Tack! ♥

IMG 5972 640x640

Nu är jag mätt, varm och jäkligt nöjd!!

Tack för alla hejarop och hälsningar - det peppade massor!

Nu ska jag mysa!

Just det! Auto-immuna sjukdommar kan dra något gammalt över sig. Den här vann jag! Heja min kropp!