IMG 5122 640x480

I strålande sol mötte jag och Ann upp ett stort gäng på Stockholm Stadion. Det var dags att provspringa andra varvet på Stockholm Marathon som går av stapeln om fyra veckor. Av någon anledning kände jag en viss nervositet. Ett pirr i magen. Distansen 27 km kändes inte läskig utan mer att välja en grupp där vi skulle alla hålla samma tempo.

 På något sätt kände jag mig ganska lugn inför distansen då jag sprang så pass bra på WHHM men ändå var jag nervös. Vilken grupp skulle jag springa i? Skulle jag hålla även idag?

Hmmm...

Jag och Ann bestämde att vi skulle ha ett mysigt långpass och njuta av våra 27 km så vi valde den grupp som siktar på att springa maran på 4:30. Min kropp har ju slagit bakut rätt rejält och fått en massa kramper så jag visste inte om vi skulle våga ta en snabbare grupp. Vi valde en långsammare och skulle hinna tjattra lite också. Inte helt fel.

 

Vilket fantastiskt löppass vi fick! Nöjd, glad och mycket tacksam över att kroppen bara älskar't! Jag som tidigare dragit mig för att springa njuter av varje löpsteg. Okej, okej, inte varje men nästan. Nu springer jag längre och i ett oftast bekvämt tempo.

I veckan besökte jag min läkare, som mest bara kliar sig i huvudet och fattar ingenting, där vi bestämde oss för att testa salttabletter trots att mina värden är okej. Så under löpningen idag hade jag laddat med salttabletter.

 IMG 5191 480x640

Tog en tablett var 25-30:e minut ca. Tog också två gels utmed vägen. Det var allt. Mina händer svullnade inte och jag fick inte kramp någonstans. Wiiiieeehooo! Hade superduperbra energi hela vägen och kunde lätt ha sprungit mer idag. Riktigt bra kvitto på att kroppen mår bra.

Just det! Note to myself. Dags att köpa in mer salttabletter från Triathlonbutiken.

Vi hängde inte med på den extra svängen de erbjöd då jag såg att tiden rann iväg innan jag skulle leda Family Fitness på eftermiddagen. Jag var galet nöjd ändå med mina 27 km.

Det kändes lätt och fint och hade gärna sprungit maran idag. Skön känsla!

Otroligt bra arrangerat med superduperpepp hela vägen runt. Vid 15 km stog de och langade sportdryck, vatten och energibars. Lyxigt! Dessutom fanns det några bajjamajjor på plats. 

IMG 5155 480x640

 Jag har nog aldrig varit så laddad och så redo att springa maran. Bring it on säger jag bara! ♥