Här kommer ett litet tips på ett roligt löppass som ni kan göra hela familjen oavsett nivå.

Ibland är det tufft att komma igång vare sig man är liten eller stor. Det blir ju inte lättare om någon är snabb och en annan lite långsammare. Kan bli en stressfaktor och det gör ju inte löpträningen roligare direkt. Även om du är vältränad så är ju variationen i din träning viktig. Här skuttar vi över stock och sten, klättrar, hänger, balanserar, kryper, hasar och bara har superskoj. Riktigt bra för styrka, leder, ligament och din balans.

Dessutom är det viktigt att se till att hjälpa och supporta varandra.

IMG 5076 480x640

Galet rolig träning! ♥

Innan middagen idag, precis när vi kommit hem från Värmland, tog jag med mig Tilde och hennes kompis på en löprunda i skogen. De gjorde inte glädjeskutt när jag sa att vi skulle springa en liten runda. Efteråt var det mycket babbel och fniss. De konstaterade att det var riktigt roligt.

Det enda jag gjorde var att bestämma tiden vi skulle vara ute. 30 minuter kändes lagom för alla.

Sedan blev vi avsläppta i skogen, maken handlade middagen medan vi tränade, och så sprang vi rakt in i skogen. Hoppade från sten till sten, klättrade upp på små klippor, hängde i träden, kröp under allt som gick att krypa under och ja vi höll oss sysselsatta. Vi fick t o m till ett riktigt vårigt Ronja-skrik uppe på en liten topp mitt i skogen. Hahaha!

IMG 5058 480x640

Att använda sin egna kropp är grym träning. Du jobbar med många olika muskler på samma gång.

Det bästa är ju att alla hjälps åt att komma upp för något brant eller att de hjälper varandra att komma ner från exempelvis ett träd. Teamwork helt enkelt.

IMG 5068 480x640

Grymmaste tjejerna! Kul att upptäcka nya platser. Det går ju att hitta på precis vad som helst när ni är ute och springer. Det ska vara mycket glädje.

IMG 5069 480x640

Givetvis klättrade jag och gjorde allt som de gjorde. Så himla roligt! Kan säga att det kändes för mig med.

Gissa om det blir ett roligt Family Fitness-pass imorgon i skogen. Alla kommer bli trötta då jag kommer lägga in en liten extra twist i skogslöpningen. Tjoho!

 

När jag kom hem lämnade jag av tjejerna och plockade upp min lilla vovve Oreo. Även han behövde rastas i skogen. Fick till en mysig 30-minuters runda med honom också.

IMG 5111 480x640

Vilken fantastiskt mysig lördagskväll i skogen. Me like! <3