meditation kungsan 

 Ibland behöver vi bara landa och bara vara. Våga vara i nuet och njuta!

Självklart behöver vi inte alltid meditera sittande på någon plats utan vi kan lägga in det i vardagen. På kontorsstolen eller kanske på en skön löprunda. Jag har gjort det både i flygstolen, på bussen och på löpturen. 

 

I söndags bjöd jag in Malin Gustafsson från YogaFlow för en förmiddag med meditation. Det var givande och jag vill verkligen lära mig mer. Hitta mitt sätt att använda det i min vardag. 

Jag tror på att vi behöver lära oss att bara vara, fånga nuet och skärma av all stress och måsten omkring oss.

Får några år sedan kunde jag fara på i ett högt tempo bara för att det var så otroligt roligt. Problemet är att du inte hinner stanna upp och njuta. Allt liksom bara svischar förbi dig alldeles för fort.

Självklart händer saker och allt ka bli lite upp och ner ett tag. Det kallas livet. Då är det extra viktigt att stanna upp och landa. Lära sig att prioritera vad som egentligen är viktigt. Det har jag lärt mig. Livet är en riktig berg-och dalbana och det gäller då att våga trycka på paus ibland. Ladda om och samla lite ny energi.

Att ta 5 min meditation varje dag eller när det tillåts kan verkligen göra underverk. Varför inte kombinera med några yogaövningar? Håll det enkelt och krångla inte till det. Gör några solhälsningar för att väcka kroppen, sätt dig ner bekvämt (gärna med en liten kudde under rumpan) och börja andas. Känns det svårt i början så räkna gärna dina andetag: 10-andas in, 10-andas ut, 9-andas in, 9-andas ut, osv. Låt andetagen bli längre och djupare.

Glöm inte att ställa larmet med en skön signal som ringer när du är klar så att du kan landa i nuet. Onödigt att kika på klockan för att se om du är klar.

Sätt dig ner

Andas in

Andas ut

Njut av stunden

 

Idag hade jag date med mina pojkar och sprang en skön runda i Bullerdalen. Älskar verkligen denna plats! Ser fram emot när sommaren är här och allt blommar. Men redan nu var det otroligt vackert. Skön tur på 70 min som avslutades med 5 min meditation utomhus. Så fantastiskt!

 löpning bullerdalen

 Me and my boys! ♥

IMG 5050

Samlar kraft! Namaste ♥