Försöker samla ihop mig efter en helt fantastisk helg. En helg i löpningens tecken med mycket glädje, skratt och gemenskap. Träffat många underbara människor och haft det hur bra som helst. Så här kommer en liten sammanfattning av min helg som jag hoppas ska inspirera och även få fler att hänga med.

Jag tog med mig Ann för en härlig löparhelg där vi skulle springa från Jönköping till Gränna och sedan över till hotellet på Visingsö. Det var uppdelat i etapper och du väljer själv hur långt du vill springa. 10-44 km uppdelat i 5 sträckor med både energipåfyllning och fika. Vi var dryg 65 löpare som samlades utanför Centralstationen i Jönköping, redo att springa.

Tomtetåget 2014 here we go!

IMG 1025

Två glittriga små tomtar redo att springa!

Vi mötte upp hela gänget utanför Jönköpings Centralstation vid 09.30 i lördags morse. Inlämning av väskor, gruppbild och genomgång av dagen.

2014-12-07tomtetaget-lyste-upp-i-decembermorkret 6

Foto tagit av Jönköpings Nyheter - Jmini. Kika gärna in och hitta fler superfina bilder.

Det var dags för det 10:de Tomtetåget och 65 härliga löpare var redo för en rolig dag.

Eftersom min kropp har bråkat väldigt mycket under en period med dåliga värden så hade jag en tanke med detta löpevent - att springa så länge som kroppen kändes bra. Och ha grymt roligt!

IMG 1035

Efter genomgången drog vi alla iväg på första etappen på 10 km.

En underbar syn med alla dessa fantastiska utstyrslar. Det var ett gigantiskt hjärta, massor av tomtar, en lussebulle, polkagrisar, en ren, en pepparkaksgubbe, en snögubbe, en julgris och såklart två glittrande tomtetjejer.

Jag hade glömt att sätta på mig min klocka så jag hade ingen koll på hur långt vi sprungit. Men en sak kan jag i alla fall säga - det går väldigt mycket uppför på vägen mot Gränna.

Alla sprang i samlad trupp i 6-tempo.

IMG 1042

Vips var vi framme vid första depån. Både jag och Ann blev så paffa. Haha!! Sånt underbart gäng att vi babblar non-stop och märkte inte att vi var framme!

IMG 1044

Ett glatt gäng! Fredrik bakom mig var en av glädjespridarna under dagen och jag hade nöjet att springa med honom i Partygruppen (etapperna mellan 18-40 km). Alex, Marie och Susanne är de som står bakom Tomtetåget i helgen och gjorde ett grymt arrangemang. Vilken glädje!!

IMG 1118

Det var bara ett snabbstopp och vi var några (gissa vilka) som skyndade iväg på en kisspaus. Hahaha! Busted!! Underbara energiknippet Ida fångade oss på bild. Så roligt!

Än så länge så kände jag absolut ingenting i kroppen. Ingen kramp, energidipp eller andningssvårigheter.

På't igen! Dags för etapp nr 2 - 8 km till Café Kackel där det skulle bli fika.

IMG 1052

Vi fortsatte i 6-tempo men efter sisådär 4-5 km fick jag kramp i bröstet och hade svårt med andningen så jag tog det lugnt tills det släppte. Därifrån la vi oss lite bakom och drog ner lite på tempot.

IMG 1055

Efter dryga 15 km kom vi fram till Vista Kulle där det bjöds på äppelmust. Det var en familj som ville bjuda oss på något läskande efter vägen. Otroligt trevligt initiativ! Tack snälla!

Sedan tog det inte lång tid tills vi var framme vid caféet. Fyllde på med kaffe, vatten och en god paleoboll. Lite längre paus men sedan var det dags att skutta iväg.

IMG 1075

Två grymt taggade tjejer efter 18 km.

IMG 1081

Här delade vi in oss i tempogrupper och vi hängde med partygruppen. Henrik och Fredrik höll i tempot och peppingen. Vilka killar! Så otroligt roligt att springa med partygruppen och vi hade inte tråkigt en sekund. Tanken var att gå i backarna och vänta in varandra. Bara bra tyckte vi.

Etapp nr 3 var 10 km och vi skulle hålla 6:30-tempo med gång i backarna.

Här började jag känna av mitt högra knä. Jag har normalt inga problem med mina knän men hade känt att vägbanan lutade rätt rejält de första 18 km så jag blev inte så förvånad. Men i och med att vi gick en del så kändes det helt okej.

Fortfarande så kändes kroppen toppenbra. Inga tecken på några konstigheter.

IMG 1083

Vid 28 km blev vi serverade kaffe, glögg, rocky road, skumtomtar och annat gottigottgott.

Fortfarande så sa kroppen - Kör bara kör!! Jag hade inte en endaste tanke på att kliva av. Underbara Henrik och Fredrik sa att vi såg på tok för fräscha ut för att kliva av. Ja men då fortsätter vi väl då!

Hahaha! Så otroligt svårövertalade...NOT!!!

Jag var aldrig orolig över knät även om det kändes rätt rejält av och till då jag visste vad det berodde på. Så vi tassade med.

IMG 1094

Etapp nr 4 var 13 km till Gränna. Lets go Partygruppen!!

IMG 1090

Snart framme...

Inte en enda gång fick jag kramp eller någon energidipp. Kände mig pigg och fräsch hela vägen. Hann ju t o m spela in en liten video längs med vägen. Haha!! Ni hittar den på instagram (jeanettetrihealth).

IMG 1096

Tack finaste Ann för en superhärlig löpdag med dig idag min partner in crime. Det känns som om maran i maj kommer gå toppen. Vilken boost!

Vi samlade ihop oss med resten av gänget, tog båten över till Visingsö och på andra sidan var det bara 3 km till Wisingsö Hotell & Konferens. Det var ju självklart att vi skulle springa sista biten nu. Ann hade redan slagit distansrekord flera gånger om. Nu var det bara jag kvar. Då kan vi ju inte stanna vid 41 km, eller hur?

Vid det här laget kände jag mig väldigt kall och ruggig. Lite stelhet i höfterna. Nu tyckte kroppen att det kändes sådär att köra 3 km. Nu var det bara att bita ihop.

Etapp nr 5 - 3 km till hotellet.

Det var så otrolig glädje och pepping från alla håll. Julmusik spelades från mobiler och stämningen var på topp. Alex studsade runt oss och bjöd på sitt glada jag.

IMG 1102

We did it!! 44 freaking km!!! Distansrekord!!

Jag är galet nöjd men min dag och jag vet att Ann känner likadant.

Har sprungit med ett fantastiskt gäng under hela dagen. Kroppen känns fantastiskt bra!

IMG 1104

På kvällen bjöds det på ett underbart julbort och sedan party på övervåningen. Jag festade till med lite alkoholfritt vin.

Jag är så otroligt glad och tacksam över att min kropp var med mig hela vägen. Tog löpningen lugnt och fint. Njöt hela vägen vilket min kropp gillade.

Tack Ann för underbart sällskap! Längtar redan till nästa löppass.

Och ett riktigt stort tack till Susanne, Marie och Alex för ett grymt arrangemang! Krockar det till Sommartåget så kommer jag till Tomtetåget. Garanterat!

Vår glittriga stass kommer att "återanvändas" väldigt snart...