Så var det äntligen dags för årets date med maken och vår swimrun-premiär. Ingen av oss hade tävlat i det förut. Ja knappt tränat faktiskt.

För att sammanfatta dagen kan jag bara säga:

Fantastiskt, skittufft, grym date med maken och så galet roligt!!

En helt underbar dag i skärgården där vi har simmat och sprungit Lidö - Idö - Arholma - och tillbaka igen. Totalt 2,2 mil löpning i varierat underlag och simmat drygt 5 km. Med andra ord helt galet!

 IMG 8018

Team TriHealth Fitness gör sig redo!

För er som orkar så kommer här en liten racereport från min dag tillsammans med maken.

Jag, maken, Angéla och Jonas åkte från oss strax efter kl 07.00 efter lite snack och kaffe. Vi var alla ense om att en härlig dag väntade oss i skärgården. Angéla hade redan kört Amfibiemannen två gånger så hon berättade en massa för oss. Perfekt!

IMG 7987

IMG 7989

IMG 7994

Vid båten och på Lidö träffade vi på våra klubbkompisar från NSE som alla var supertaggade. Träffade även på en himlans massa härliga människor och tiden bara flög iväg. Vips var det dags att sätta på sig all utrustning, lyssna på pre-race mötet och sedan dra oss mot start.

IMG 7999

IMG 8010

Jag var faktiskt inte alls nervös även då jag var helt nybörjare på just swimrun. Vad som skiljer sig mot exvis triathlon är att här ska du transportera dig med din utrustning. Det du startar med ska du också ha med dig in i mål. Vi bestämde oss för att köra med dolme och jag med paddlar modell mindre. Givetvis har vi skorna på hela tiden.

IMG 8007

Några av lagen från vår grymma klubb Norra Stockholm Endurance. Go NSE!!

Vi samlar upp oss i startområdet och sedan kör det igång! Jippie! Det kändes så roligt att äntligen vara igång.

Målet var att försöka ta sig till cut-offen vid Batteri Arholma. Vi var tvungna att vara där inom 2 timmar och 45 minuter. Det skulle bli tajt men givetvis skulle vi göra det bästa vi kunde. 

Första löpningen gick bra, ca 2,4 km och sedan på med utrustningen. So far so good.

Killarna startade tio minuter efter oss så vi visste att vi skulle bli påsimmade en bit ut. Det blev vi. Men jag störde mig faktisk inte alls. Hade en bra känsla i vattnet till en början sedan gick den över i frustration. 

JAG KOM INGENVART!!

Har nog aldrig kämpat så hårt och varit så frustrerad som nu. Något stämde inte. Simningen vet jag funkar men ihop med min utrustning vart det bara fel. Det hade ju kanske hjälpt om jag tränat med utrustningen innan. 2 pass på ca 20 minuter vardera räcker ju inte så långt. Haha!! Vi skulle också ha behövt en lina mellan oss så att maken kunde ha dragit mig lite. Har inte simmat så mycket hav vilket var lite utmanande. Men ingen panik utan jag NJÖT av simningen trots frustrationen.

Så när vi kom upp ur den långa simningen på 1100 m var vi redan efter i schemat. Men vi gav inte upp utan körde på så fort vi bara kunde. 3,4 km löpning med en sektion där vi fick vada. Sedan upp och ner. I vattnet, ur vattnet och över lite småöar. Kommer upp på Arholma och ska ta oss genom ön. Vi har inte lång tid på oss men vi ger järnet. Tokpeppad av maken. Värmen gör att det blir jobbigt med min andning och har svårt att få luft. Det är ju jobbigt för alla så jag biter ihop och tasar på så fort jag bara kan.

IMG 8024

Målet är Batteri Arholma och vi tar oss dit. Tar oss förbi 8 minuter för sent. Jag är sjukt nöjd ändå. Vet redan nu vad vi behöver träna på till nästa gång. 

IMG 8027

IMG 8031

Tar oss ner för berget och möter vår underbara Tilde som är där med våra kompisar Erika och Ann. Stannar en kortis och fyller på med lite energi.

Sedan bestämmer vi oss för att njuta av tillbakavägen och ta det väldigt lugnt. Makens löparknä strular och vi går i princip hela vägen tillbaka. Vad gör det när vi har en helt underbar dag tillsammans i skärgården. Vi har varit tillsammans i nästan 20 år och vi njuter verkligen av dessa stunder tillsammans. Nu fick vi ju bara mer tid ihop. Vi t o m stannade till i vattnet, skrattade och gav varandra en kram och puss, konstaterade att detta var en magisk dag. 

Jag har faktiskt simmat nästan 5 km i havet. Javisst, mina axlar dog på tillbakavägen men det var bara så värt det!

Så nu har vi testat något nytt och galet roligt! Det gav mersmak för oss båda. Kul!

IMG 8035

Vi kommer garanterat tillbaka nästa år!

Tack för ett grymt bra arrangerad tävling och ett stort tack till alla funktionärer och frivilliga på öarna. Ni var verkligen guld värda en så varm dag.

Tack Erika, Anna och Ann för bilderna under loppet.

IMG 8025

Tack hjärtat för årets date! Love you!