Sent fredag eftermiddag drog jag och Ann ner till Motala för att hämta ut våra nummerlappar till TjejVättern. Egentligen skulle jag och Filippa cyklat ihop men tyvärr var hon sjuk. Så jag frågade Ann om hon ville hänga med på ett härligt träningspass. Klart hon ville det!

Efter lite middag och häng i mässtältet åkte vi till Vadstena för att bo på fina Starby Hotell. 

 IMG 6449 480x640

Lite myspys på hotellrummet. Jag hade med BEO till oss - supergott och alkoholfritt.

Laddade på lördagen med en supergod hotellfrukost innan vi drog in till Motala. Första grupperna cyklade ut när vi var på väg in. När det sedan var en timme till start var vi på väg in till startområdet. I väldigt god tid med andra ord.

IMG 6450 480x640

När jag gick in för att köpa lite sportdryck öppnade sig himlen. WTF!? Enligt alla olika väderappar så skulle det bara komma några lätta regnskurar om det nu skulle komma något. Nu öppnade sig himlen och åskan drog förbi. Vi hade INTE klätt oss för ösregn... SUCK.

Vi stog och väntade under ett hustak men när det var 15 minuter till start var vi tvungna att ta oss fram i regnet och ställa oss i bajjamajakön. Jag startade före Ann så vi hade bestämt att jag stannar på första bästa ställe och väntar in hennes startgrupp. 

Jag kommer ner i min startfålla precis när vi blir framsläppta men då får vi vänta pga broöppning. Kändes finfint att stå där och frysa i ösregnet. Jag hade som tur var min regnjacka instoppad bland extraslangen. Skönt.

Rullade ut och väntade sedan in Ann. Strax efter hakar vi på tre andra tjejer som vi åker med under ca 1 mil innan de stannar. Vi trampar på. Galet mycket folk och ännu fler bilar som inte har riktig kontroll. Blir en hel del inbromsningar och väjningar efter vägen. Speciellt i början var det lite läskigt då vägbanan var blöt efter regnet. Efter ca 3 mil avtog regnet och solen kikade fram. Life is goooooooood!!

IMG 6455 480x640

 Efter ca 4 mil stannade vi för att fylla på energi och ta av oss lite kläder. Sedan körde vi på hela vägen in i mål. Hela tiden kontrollerat och så växeldrog vi hela vägen. Ett riktigt skönt träningspass. Efter ca 7 mil intog vi energin på cykeln. Behöver träna på att äta oftare, dricka mer och framför allt göra det under tiden jag cyklar och springer. Dålig på det. Energin jag intog var från Milebreaker och denna gånger var det High5-gel och en jättegod bar från Enervit.

Tyvärr fick vi åka igenom en olycka efter vägen då en bil bromsat in för häftigt och cyklister krockat. Riktigt tråkigt. Jag frågade om de behövde mer hjälp men de hade det under kontroll tills ambulansen kom. Ledsamt.

IMG 6458 480x640

Summa summarum hade vi en toppendag med ett väl genomfört lopp som ett träningspass. 10 mil på ca 3,5 timmar känns bra. Ingen stress eller press, bara njuta!

Kom hem igen lagom tills att det blev grill och mys med familjen. <3