Jag loggade ut i fredags för att åka ner till Göteborg och nu är jag hemma igen! Vilken fantastisk helg jag har haft. Löpning, vänner, skratt, god mat och simning.

Huvudsyftet för helgen var att springa GöteborgsVarvet. Dock kände jag mig lite orolig när jag åkte ner då min fot gjorde så himla ont. Jag stukade den rejält i onsdags när jag busade med alla barnen på en uppvärmning. Den har inte varit svullen eller blå utan bara ont på ett ställe. Det blev bara värre när jag lindade foten eller tejpade den. Jag åkte helt enkelt ner till Göteborg på vinst eller förlust!

Så i fredags eftermiddag bilade jag ner med underbara Ann och hennes fina familj. Bilresan gick superfort och det var hur trevligt som helst. Babblade non-stop. Haha!! Landade hemma hos Anns syster med familj och jag fick sova där jag med. Tusen tusen tack Eva!! På natten gjorde foten riktigt ont men jag tror att det var bilresan som gjorde det. Efter ett tag på lördagsmorgonen så gick det bättre och bättre att gå på foten. Tänkte att jag får väl se hur det går att promenera dit och ta det från där helt enkelt.

Jag hade ändå glömt klockan och min kropp har ju dippat rejält de senaste veckorna så jag tänkte helt enkelt springa på känsla ändå. Testa foten och bara njuta av loppet var min plan. Skita i tiden helt enkelt. Förra året startade jag och maken i sista gruppen vi hade nu hamnat i grupp 14. Fast den här gången skulle jag springa utan maken som var hemma med lilla Oreo.

IMG 5932

Lilla jag på väg til starten. Kan jag inte springa fort kan jag väl i alla fall se lite fin ut tänkte jag. ;) Så löparkjolen åkte på dagen till ära!

 

När vi kom ner till området så lämnade jag in min väska i ett tält där underbara Johan och Åsa från Playitaslägret huserade. Så kul att träffas igen. Där mötte jag även upp Emma och Helge, även de från Playitaslägret. Så roligt att träffas!! De hade tidigare startgrupp så jag hängde med Ann och hennes make tills det var dags att starta. Underbart väder och mycket trevligt folk överallt. Träffade även på supersnabba Richard som skriver bloggen Rundtramp. Vi träffades på Playitas nu sist jag var nere. Han var inte bara snabb under loppet utan han tog en massa fina bilder också. Kika gärna in och få en finfin beskrivning av Göteborgsvarvet.

 IMG 5939 480x640 IMG 5936

När det var 40 minuter kvar till min start ställde jag mig i bajamajakön och trodde att det var lugnt. När det var 4 minuter kvar till start var det fortfarande ca 25 pers framför mig. Gaaaah! Fick lämna kön, hoppa över staketet och in i målfållan. Pang! Där gick startskottet.

Jag började tassa på och bara njöt! Vid 2 km stannade jag och köade till bajamajan. Lika bra att ta det på en gång. ;)

Sedan fortsatte jag i mitt egna tempo. Riktigt skönt tempo.

Strålande sol, härliga människor och min kropp gillade mitt tempo.

Drack vid varje station. Hade med mig 2 gel från Milebreaker,High 5 som jag tog vid 7 km och 14 km. Tack Milebraker!! Annars var det vatten och sportdryck hela vägen runt.

Det var verkligen en befrielse att tassa runt och bara njuta. Min underbara simcoach Anna-Karin såg inte mig men jag såg både henne och bjarne sitta efter vägen så jag sprang fram och gav henne en dunderkram. Haha!! Hon såg lite chockad ut först men hon kom snabbt på benen och föjde med en bit. Underbara du!!

Vid ca 13 km fick jag en rejäl knuff i sidan och jag flög iväg. Trampade riktigt illa och det gjorde så jävla ont. Fan. Fan. Faaaaaaaaan! Stannade till vid sidan, kände på foten, linkade iväg lite men efter några hundra meter var det helt okej. Så jag tänkte att jag kan alltid tassa på och hoppa av om det blev värre.

Några kände igen mig efter vägen och vi slog följe en bit. Kul! Tack för pepp! Bra att springa med loggan ibland.

Kom i mål på ca 2:11:44.

Jag är så sjukt nöjd! Förra året var det en nära-döden-upplevelse och sprang då på 2:14-någonting. Nu tassar jag runt, njuter, går på toa, paj fot och kommer in fräsch. Visst jag är inte snabb men vad fasiken gör det. Jag kan ju springa!! Med ett leende dessutom.

 IMG 5940

Jag, Helge och Emma efter målgång.

Sedan hade jag förmånen att få bo kvar hos Emma resten av helgen. Tack fina du!

Helge stannade kvar till söndag eftermiddag och vi hade så mysigt resten av helgen med prat, mat och bara vara. Så härligt! Ni skulle ha blivit riktigt chockade om ni hade sett mig.

Idag måndag fick jag hänga med Emma på hennes pass med vår grymma simcoach AK och blev drillade i en timme. Det gick så fantastiskt bra! Efter insim blev vi filmade. Min högra sida ligger helt i streamline och min vänstra sida bråkar lite men annars ser det toppenbra ut.  Det känns som simningen verkligen är på G och det är så roligt att simma. Ingen panik i vattnet idag fast vi jobbade en hel del med andningen. Heja mig! Tiden sa bara svisch och det var dags att duscha och ta flyget hem. Måste ju jobba lite också...hihi...

IMG 5950

Det var så kul att få hänga med finaste Emma i helgen och dessutom få simma ihop. Tack vännen! Tur att vi ses redan på fredag igen.

Tack bästaste Coach AK för en grym simträning. Imorgon ska det simmas! Öva att andas och att ta i.

Extra trevlig blev min flygresa hem då jag hamnar brevid Triathlonförbundets ordförande Ria Damgren. Otroligt trevlig! Tusen tack för en härlig pratstund Ria!

Riktigt härlig helg i Göteborg med underbara människor. Tack!

Benen är superpigga och jag är taggad för en härlig träningsvecka innan jag drar till Göteborg igen.