Blandat 16jan14 011

Vilken fantastisk och utvecklande simvecka jag har haft med Coach AK!

Simningen har ju känts så mycket bättre efter Playitas så det skulle bli superbra att få en extra vecka med teknikträning. Å vilken vecka det blev!!!

Tack! Tack! Tack! Du är grym Anna-Karin!

 Var riktigt nervös inför att starta intensivveckan i lunchgruppen eftersom jag mestadels har kört PT med Anna-Karin. Jag brukar inte kunna hänga med så bra då jag är ganska långsam.

Men det gick fantastiskt bra och hade ingen känsla av panik. Teknikövningarna funkade toppenbra! Jag tror bestämt att fru Stenquist börjar få kläm på det här.

Vi har på oss egna headsets under badmössan så vi hör henne hela tiden. Hon har full koll på alla namn och vi får omedelbar feedback. Jag behöver inte fundera så mycket på om jag gör rätt eller fel utan kan ha full kolla på det jag gör då jag får feedback på en gång.

"Braaa Jeanette! Det ser superbra ut. Fram lite med armbågen. Bra! Fortsätt så!" peppar hon medan jag simmar förbi. Jag känner mig helt lycklig. Jag tror att jag har blivit kompis med vattnet och kan fokusera på mig själv och vad jag gör. Inga fighter i mitt hvud och ingen panik.

SÅ. JÄVLA. SKÖNT.

Jag kan nästan börja gråta nu. Ringer maken direkt efter och han vill veta allt. Han vet hur jag kämpar och blir glad för varje framsteg. Peppar mig till max.

Anna-Karin hör av sig till mig på kvällen efter första dagen och vill att jag byter grupp. Va? Fattar ingenting. Jag? Självklart vill jag utmana mig mer och blir så jäkla stolt. Jag som ALDRIG någonsin har lämnat rookiebanan. Visst jag har fenor på men det är för att jag ska kunna slappna av i vattnet. Anna-Karin ser till att påminna mig att inte använda benen utan fokusera på tekniken.

Nu blev jag ruskigt nervös.

Bokar om mina kunder och andra uppdrag för resten av veckan. Gör mig redo för tisdag och en ny lite snabbare grupp. *gulp*

Superhärligt gäng som simmade även här. Alltid roligt att lära känna nytt folk tycker jag.

Lite högre tempo och det gick fantastiskt bra. Vilken enorm boost för mig!! Jag har gett mig F-N på att jag ska greja det här med simningen.

Under hela veckan har Anna-Karin ett tema för varje dag. Känner igen det från Playitas och upplägget är grymt. Märker hon att vi behöver träna på något så lägger hon i det under respektive tema. Alla utvecklar sig enormt under veckan och det är så roligt att se.

Testar på att simma i lite högre tempo och det fungerar. Kan fortfarande inte pressa mig för hårt men efter den här veckan kan man fråga sig om det är värt det? Jag simmade 8 sekunder snabbare på min 50:a men hade 3 armtag mer. Hmmm....är det verkligen värt det?! Absolut inte! Det gäller att hitta ett bra arbetsflow som jag kan hålla under 1,9 km och komma upp ur vattnet fräsch. Taggad för cykel.

Efter min första triathlontävling i Vansbro för 1,5 år sedan hade jag inte bara haft ett slagsmål med vattnet i nästan 2 km utan jag var helt slut. Snurrig och alldeles borta. Tog mig 8 minuter innan jag ens kunde ta min cykel ur T1. No more!

Jag har haft en grym vecka - inte bara simningen gick bra utan fick en sån bra egoboost. Vågar lita mer på mig själv i vattnet.

Tusen tusen tack bästa Coach AK! Ses i Göteborg i mars. Här ska det övas... :0)

TI is da shit!


Givetvis var det fokus på Coach AKs läger den här veckan men har ändå hunnit med lite träning:

Måndag: Crossfit 60 min, Löpning 68 min och Core 30 min

Tisdag: Trainerpass 40 min och Löpintervaller 60 min

Onsdag: Core 30 min och Styrketräning 50 min

Torsdag: Cykling MTB 80 min

Fredag: Yoga 45 min

Finfin vecka helt enkelt!!

Igår kväll hade jag sån fruktansvärd ledvärk att jag somnade framför konståknings-EM. Efter 10 timmars sömn är jag mer än redo för en grym helg!

Givetvis har det också blivit en massa paleo-matlagning och fix med januariutmaningen. Så kul!

Kram på er alla fina och glöm inte att njuta av snön!!