Jag hade planerat simpasset som jag och Louise skulle köra idag. Visste att det var en chansning men jag ville testa och se hur långt jag kunde gå. Om det gick helt enkelt.

Har kollat igenom min träningskalender och som snitt på mina längre pass så har jag oftast simmat runt 1,2-1,5 km innan jag gått upp ur bassängen. Vet att jag en gång förra året simmade 2,4 km med Väsby SS Triathlon och då höll jag på att dö.

När jag under förra året började simma med grymma Coach AK så vart det givetvis mest fokus på teknik. Allt som oftast så försökte jag smita undan och "bara" simma teknik när jag själv tränade. Kände mig aldrig riktigt bekväm i vattnet. Men jag har ändå kämpat på och fått en bättre vattenkänsla. Tack vare bästa Coach AK. Hennes teknik och coachning fick mig lugn och trygg i vattnet. Givetvis hade jag ett grymt stöd av min fantastiska make som alltid hängde med på min simpass utomhus om jag inte hade någon annan att simma med. Oftast ville jag ha honom med för då kände jag mig trygg.

Stressade ofta upp mig i vattnet och började hyperventilera för minsta lilla. Värre blev det när min andning inte funkade. Sjukt jobbigt!

Men höjdpunkten blev på min sista halvironman när jag simmade 1,9 km 28 minuter snabbare än året innan. Dessutom så vågade jag mig lite längre fram i startfältet och stog inte 200 m bakom alla andra. Till årets tävlingar ska jag bli ännu modigare. Och gärna snabbare. ;)

Senast igår simmade jag ju faktiskt 1500 m. Som vanligtvis är ett långpass för mig.

På nyårsafton så busade jag lite med Ann och tränade på att dra och putta varandra. Även att klättra över varandra och störa så mycket det gick medan vi simmade. Det har jag inte ens varit i närheten av. Känt mig helt skräckslagen inför dessa moment och dragit mig undan. Så lite framsteg har det blivit men kanske inte riktigt sett och reflekterat över dem så mycket tidigare. Bara haft en känsla av att vara väldigt långsam i vattnet. Men jag har mitt mål i siktet så därför har jag kämpat på.

Det viktigaste för mig är att hitta ett skönt flyt i simningen där jag bara kan simma på och känna mig trygg.

Idag gjorde jag det. Bara tuffade på. SÅÅÅÅÅ COOOOOLT!! Sjukt nöjd! Tack bästa Coach AK för ditt tålamod och din coachning!!!

Idag har jag satt ett PB i simningen då jag simmat 3,2 km och hade kunna simma längre. Inte trött alls utan det kändes bara så grymt bra.

Tack. Tack. Tack.

Från skräckslagen till 3,2 km. Långsam men galet nöjd!

Träning 10jan13 013

Självklart måste fru Stenquist busa lite också!!

Så hur såg passet ut idag då? Jag märker att det är lättare att fokusera på tekniken om jag går efter en serie.

Den här gjorde vi idag:

Insim 200

Teknik: 4 x (4 x 25 - skovel, skate vä, skate hö, dra fingrarna brett i vattnet med handen i brevlådan)

Serie:

3 x 100 v.20

2 x 200 v 20

1 x 300 v 20

6 x 50 v 10

1 x 300 v 20

2 x 200 v 20

3 x 100 v 20

4 x 50 v 10

Avbad 100

Totalt 3200 m!!! Tjoho!!

Okej jag har fenor på mig men jag försöker att använda dem som flytmedel, precis som med våtdräkt. Använder knappt benen. Här var det dessutom inte tiden som var det viktiga utan distansen. Efter nästa veckas intensivsimning med grymma Coach AK som är i Stockholm (Jippie!!) kommer jag att ta bort fenorna mer och mer. Min andning funkar mycket bättre, jag är tryggare och nu vågar jag utmana mig lite mer igen.

Var tvungen att sticka iväg på provtagning (surprise!!) men mötte upp Louise för en underbar lunch tillsammans. Tack för lunchen och den här fantastiska veckan med träning ihop. Så mycket roligare! Även om det inte blev Playitas så har vi haft det grymt bra.

Min träningsvecka är slut imorgon då jag har några pass kvar.

Ikväll hann jag skutta iväg till bästa och grymmaste crossfitboxen. Det var dags för squats. Kändes lite galet efter den här gångna veckan. Haha!! Lär ju inte vara starkast i alla fall.

Efter en superbra uppvärmning med rörlighet och lätt styrka så var det dags att köra igång. Jag och Marie körde ihop och kunde ha koll på varandra. Så bra att köra i par.

Jag lyckades komma upp till 55 kg på 5RM x 6 set. Gjorde riktigt djupa och fina. Pjeuw!

Träning 10jan13 016

Haha!! Värsta grimarsen!!!

Nu kommer nog snart John Blund och hälsar på...

Ha en grym helg allesammans!