Den här helgen har det varit fokus på vår lilla tjej som fyllde 9 år i fredags. Inte så liten längre med andra ord. Vi busade på historiska muséet hela fredagen efter traditionell födelsedagsfrukost. Till Tildes stora lycka hade en kompis till mig gjort en supercool rått-tårta. :0) Fast bäst var nog ändå den nya klubboverallen. Värsta bästa fotbollstjejen!

Blandat 4nov13 014

Våra fina Tilde! <3

Förutom födelsedagsfirande så har jag hunit med några zon 2 pass - 2 löppass och 1 trainerpass. Nöjd.

Igår var jag på en mycket intressant föreläsning om paleo med Karl Hultén Crossfit Täby. MYCKET SPÄNNANDE!

 Efter Karls föreläsning om att äta en paleolitisk kost så är både jag och maken helt övertygade om att vi ska testa. Så under 6 veckor kommer jag att följa denna utmaning med Karl för att se hur det kan påverka min kropp.

Vad är då paleo? Så här skriver Karl på sin hemsida:

"Under miljontals år levde människan som jägare och samlare. Våra gener har därför utvecklats och anpassats till den mat vi haft tillgång till och generna uttrycks därför optimalt när vi får i oss en kost är anpassad till våra urgamla arvsanlag. Ohälsa och sjukdom är dina geners svar på nya miljöfaktorer och mat som som den inte är anpassad till. Den moderna paleo-dieten är ett sätt att med modern kost efterlikna den mat människan ätit under miljontals år. Det vi utesluter ur dieten är de moderna inslag i kosten som tillkommit nyligen då människan blev jordbrukare och med den industriella revolutionen: processad mat, spannmål, mejeriprodukter, socker och vegetabiliska oljor. I stället fokuserar paleo-dieten på rotfrukter, kött, fisk, skaldjur, grönsaker, frukt, nötter och frön. Det finns många stora fördelar med att äta på detta sätt. Du kommer snart att märka att du mår och presterar bättre än någonsin. Jämnare och högre energinivåer, lägre kroppsfett, och bättre återhämtning får de flesta. Personer med sjukdomar får ofta en mängd förbättringar av sina symptom. Magproblem, autoimmuna sjukdomar, hudproblem och bristsjukdomar blir i allmänhet bättre eller t o m helt symptomfria. Inverkan på ett flertal allvarliga sjukdomar undersöks just nu i kliniska forskningsstudier. Tusentals personer vittnar om hur deras liv förändrats, när de börjat följa denna livsstil och bland elittränande är detta verktyg på väg att slå igenom. Det här kommer att bli ditt livs bästa investering i hälsa och välbefinnande, om du under utmaningen lyckas lägga grunden till en ny livsstil."

Så jag har tänkt att ni helt enkelt ska få följa mig under dessa sex veckor. Kommer givetvis redovisa mat och träning för er. De kommer att tas före-och efter bilder. Framför allt ska det bli spännande att se om och hur det påverkar mina värden.

 Till en början kommer min lista att vara ganska restriktiv men sedan kommer jag att få lägga till lite livsmedel. Det kommer att bli galet tufft men jag gillar såna här utmaningar. Självklart har jag bästa supporten från maken.

På söndag har vi vår första träff och sedan kör vi igång.

Blandat 4nov13 050

Intressant kille, Karl Hultén.