Först av allt vill jag bara tacka för alla fantastiska reaktioner från mitt senaste inlägg. För mig känns det viktigt att få inspirera andra och kanske ge dem lite kraft att orka lite mer. Jag fick en enorm kraft från er alla. Tack!

Blandat 27okt13 001

I början av veckan fick jag en enorm huvudvärk och även mer ledvärk. Jag förstod sedan att det med största sannolikhet berodde på mitt influensavaccin som jag tog för en vecka sedan. Skönt ändå att det inte blev värre reaktion än så. Nu hoppas jag bara på att jag ska slippa alla typer av influensor. Mina barn har varit sjuka men jag - peppar peppar - har klarat mig båda gångerna. Puh! Det är första gången som jag tar detta vaccin men läkarna ville inte att jag skulle bli så sjuk som jag blev i början på året. Jag kan bara instämma. Det är ju i alla fall värt ett försök tycker jag.

Under veckan drog jag ner lite på träningen då jag inte mådde tipp topp men också för att jag hade en lågvecka i träningen. Perfekt timing.

Bokade även in en 90 minuters massage hos bästa Jennie för att ta hand om kroppen.  Mycket välbehövligt.

Nu undrar ni säkert varför det blev en halvgalen vecka? Så här kan jag summera min vecka.

Början av min vecka såg min träning ut så här.

Måndag: 60min crossfit och 30 min företagscore.

Tisdag: 60 min crossfit och 40 min simträning med klubben.

Onsdag: 30 min företagscore, 40 min rörlighetsträning, 45 min funktionell styrka och 40 min simträning.

Torsdag: skönt brickpass på 52 min trainerpas och 56 min löpning.

Blandat 27okt13 018

All träning görs i zon 2 förutom crossfitpassen som är något högre men aldrig över zon 3. Lugnare vecka men så var också planen.

Blandat 27okt13 023

Fredagen kom och jag startade dagen med ett underbart företagsyogapass på 45 min. Åkte hem och hade PT-kund. Kaffe och mys i soffan med Filippa som hade sovmorgon.

Drog sedan till Crossfit Täby för ett härligt lunchpass. Under uppvärmningen kände jag att det var ansträngt med andningen men det försvann under uppvärmningen inne och teknikträningen.

So far so good.

Sedan körde vi igång dagens WOD som dagen till ära var Helen: 3 varv av 400 m löpning, 21 KB svingar och 12 pullups.

Kände på en gång att jag måste minska på vikten på min kettlebell och även ett starkare gummiband. Första två varven gick okej men jobbigt med andningen. Vid tredje löprundan så fick jag stanna för jag fick ingen luft alls. Fick nästan lite lätt kramp i bröstet. Men jag har fått det förut så jag lunkade tillbaka. Både Isa och Andy ville att jag skulle ta det lugnare men jag min nöt sa att det är lugnt för jag har fått det så här många gånger förut. Det går över.

Gjorde klart min WOD långsamt och satte mig sedan ner. Fick inte ner min andning utan jag hyperventilerade bara. Alla ville hjälpa till men jag sa bara att det går över.

Klädde på mig och skulle gå ut till bilen och sitta där tills det lugnat sig.  Men när jag kom ut igen i friska luften så krampade det ihop totalt. Så fort jag försökte prata blev det bara värre. Blev helt svimfärdig så jag la mig ner. Ringde maken som kom som ett skott. Underbara Andy och Isa var kvar tills han kom. Krampen satt som alltid i nacken men nu började armar och ben domna också. Jörgen ringde ambulansen som snabbt var på plats. Nu började det krampa i ansiktet också.

Det blev bara värre. Sedan kommer jag inte ihåg så mycket mer utan har fått det återberättat av maken. Jag kommer bara ihåg att akutsyrran i bilen sa inte så mycket utan blåljusen åkte på. Jag tyckte att det var pinsamt. Så typiskt mig. Haha!!

De gjorde en massa tester, CT-röntgen och tryckte i mig tillräckligt med stesolid för att klubba en elefant. Först utgick man från stroke och sedan till blodpropp i lungan så det var lite hektiskt en timme. Jag är kärnfrisk (förutom mina sjukdomar då) och troligen fick jag en panikångestattack då jag har nedsatt lungfunktion. Alltså inget psykiskt utan kroppen låste sig när jag inte kunde syresätta, började kippa efter andan (syresatte) och hade sen inget koldioxid kvar och så var jag inne i onda cirkeln. Det låste sig ännu mer när jag stressade upp mig själv. Troligen var kroppen redan i lite stress efter min vaccination från förra veckan. Kramperna och att armar, ben och ansikte domnade bort var en reaktion på att jag inte andades som jag skulle.

Efter att ha fått tillbaka normal andning och legat på observation några timmar fick jag åka hem till fredagsmyset med min underbara familj. Roligare fredagseftermiddag kan man ju ha...

Nu i helgen har jag mest bara slappat och vilat massor. Har sovit 12 + 10 timmar vilket typ aldrig händer. Försökte gå ut och kratta lite idag men blev trött. Det känns som om jag har varit med i ett maratonlopp eller dyligt. Kroppen är helt slut.

Läkarna sa att jag får mer än gärna träna så länge jag inte kör för hårt och avbryta om andninge/pulsen sticker iväg. Det känns bra. Så om någon vill ha sällskap på ett långsamt löppass så säg till. Springer nu skönt i 7-tempo.

Så avslutningen på denna vecka blev verkligen helt galen. Skönt ändå att det gick så bra.

På onsdag ska jag träffa min läkare igen. Nu får de ta och hitta på något åt min skitkropp som höll på att skrämma livet ur oss. Idag känns det så även om jag vet att den är helt fantastisk. ;0)

Många fina zon 2 pass på gång!

Blandat 27okt13 088

Fick avsluta hlegen med mitt underbara Family Fitness-gäng som fick köra ett stenhårt styrkepass. Ni är så grymma!