Under det kommande året kommer Filippa, min äldst dotter, att gästblogga lite. Dels hur det är att försöka komma igång efter ett långt uppehåll och dels för att vi ska göra TjejKlassikern ihop.

family fitness 0043

TjejKlassikern - here we go!!

Hejsan! Filippa här J

Jag ska ta med er ungefär 1 år bakåt då jag slutade på konståkningen. Som några kanske vet, men dem flesta inte, så har jag tränat mycket på elitnivå i konståkning, och är väldigt van vid att oftast ligga på topp och träna hårt nästan varje dag. Men till slut så blev jag trött på att vara tvungen att prestera till 240% på varje träningspass och tävling att jag förlorade glädjen i det hela som resulterade i att jag slutade, på just konståkningen.

När jag slutade på konståkningen så började jag leta efter en annan sport att börja med och eftersom pappa redan höll på med triathlon så var jag väldigt intresserad. Jag kunde ju cykla och springa men simningen skulle bli en utmaning men det var jag beredd på. Att börja på något nytt efter att man har befunnit sig på elitnivå sjukt länge var väldigt svårt och jag hatade verkligen känslan när man inte var duktig nog och inte ens hängde med på träningarna. Jag hade ingen motivation alls och med det så försvann även glädjen i träningen.

Jag försökte hinna med träningen men stressen och den hårda pressen från skolan (jag gick då i nian) hjälpte inte mig alls och jag struntade i träningen nästan totalt, eftersom att jag helt enkelt inte hade tid. Motivationen gick helt klart i botten.

Mamma och jag pratade väldigt mycket om vad vi skulle göra för att jag skulle bli motiverad till att träna och det var då hon kom på idén med att vi skulle köra tjejklassikern ihop. Min reaktion var för det mesta; HAHAHA, va?. Men efter mycket funderande så tänkte jag: men va fan nu kör vi, det här kommer bli skit kul! En tuff utmaning med 4 olika deltävlingar är precis vad jag behöver för att komma igång. Och komma igång har jag nu gjort.

Jag har hittills kört deltävling 1 vilket blev löpningen för oss. (Du kan börja med vilken deltävling du vill så länge du kör dem i en följd.) Jag och mamma sprang Lidingö tjejlopp tillsammans (1 mil) och det var inte en lätt bana, med både Aborrbacken och Karin backen.

Lidingöloppet 2013 037  Lidingöloppet 2013 042

Med hjälp av mamma som pushade mig igenom loppet så stannade jag inte en enda gång och då måste ni förstå att jag aldrig har sprungit 1 mil på det här sättet förut och i en sådan här tuff terräng, och jag stannade inte en enda gång. Snacka om att jag är stolt över mig själv och in i mål sprang jag på tiden 1:12:35.

Lidingöloppet 2013 051

Just nu är jag riktigt taggad på att köra resten av de 3 deltävlingarna med mamma och det är skidåkning som står på tur. Tjohoo!

// Filippa