jeanette 0020fixad   Löpträning 15maj13 002

För mig är det alltid viktigt med inspiration och glädje när jag tränar. Det ger mig massor av motiovation. Något som inspirerar och motiverar mig är att sätta upp mål. Det behöver inte alltid vara en tävling. Fast jag måste ju medge att tävlingar ger mig en extra spark i baken att lägga i en högre växel.

Att träna med familjen, vänner och även kunder är inspirerande och motiverande.

Eftersom mitt mål är att ta mig till final i min AG på Ironman 70.3 så måste jag hitta driv och motivation som inspirerar mig att träna vidare. Jag har ju dessutom några sjukdomar som gör det hela lite mera utmanande men jag vet att jag tids nog kommer att klara det. Bara jag har inspirationen så kommer jag att kämpa vidare. Träning är mitt liv och den håller mig dessutom friskare. Bara det är ju en otrolig motivator!

Just nu, eller ett bra tag faktiskt, så har min löpning bara känts tung och tråkig. Har inte kommit tillbaka till den härliga löpareuforin som jag tidigare känt. Det blev ju en rejäl svacka efter min osnygga vurpa i Kalmar förra året och har inte riktigt kommit tillbaka. Våren har dessutom kantats av streptocker och obalans i immunförsvaret pga mina sjukdomar.

Sjukt segt helt enkelt.

När jag tävlar i triathlon måste jag bli bättre i alla delar. Simningen känns bara bättre och bättre. Där kommer jag att boosta mig rejält med bästa Coach AK under hösten, både i Sverige och på Playitas. När det kommer till cyklingen så måste jag helt enkelt bara köra längre och hårdare pass, ÄVEN på vintern. Där kommer bästa maken att piska mig!!

Men när det kommer till löpningen så har det känts så trååååååååkigt. Nu har jag äntligen hittat en träningskompis som jag kan springa med och där vi kan pusha varandra. Vi ska försöka att träna ihop en gång i veckan nu ett tag framåt. Riktigt roligt. Det känts riktigt inspirerande.

Hoppas kunna hinna träna med en löpgrupp under hösten men orkar inte åka in till stan. Det tar alldeles för mycket tid. Hoppas kunna få ihop det med ett gäng som tränar hela året om här i Åkersberga. Roligare att köra intervaller ihop med andra. Blir mer pushad då. Precis som jag pushar mitt egna löpargäng vill jag ju själv bli pushad.

Något annat som kan hålla löpningen vid liv under hösten och vintern är ju att vara med på några tävlingar. Jag har anmält mig, enligt tradition, till Stockholm Halvmarathon. Det ska bli riktigt roligt. Eventuellt har jag en halvmara i februari utomlands men det är inte bestämt ännu.

En annan tävling som jag fick höra talas om från en kompis är en halvmara (även mara) i november som man springer i mörkret under en ljusfestival. Hur coolt är inte det?! Så idag har jag anmält mig till Österlen Marathon. Ska bli så roligt!! Kika gärna in på deras hemsida. Kanske du också hänger på?

Mitt mål är att så småningom kunna springa en halvmara i 5-tempo utan problem för att jag ska kunna få en bättre tid på mina triathlontävlingar. Det ska gå. Det vet jag att det gör. Med bra träning och bra planering så fixar jag det.

Är det någon som har fler roliga halvmaror som kan vara roliga att hänga med på under vintern/våren?

Jag har skrivit upp lite roliga löppass att köra framöver. Bl a ett galet backpass. Det blir nog i helgen... Någon som hänger på?

Kanske tassar en sväng i skogen redan ikväll!!