IM Haugesund 2013 006

Finisher 2013 i Ironman 70.3 Haugesund

 

Jag började nästan gråta när jag kom i mål. Så otroligt stolt att min kropp tog mig igenom. Så coolt!

Det kommer en utförlig racereport om några dagar när jag kan sitta ner och skriva den. Men summa sumarum så blev det en grym dag! Jag har idag kommit i mål på min allra första riktiga Ironman 70.3 och fler ska det bli tills jag når mitt mål.

Vår dag började med regn och 14 grader. Simningen var ju spännande men trots strul i vattnet så gjorde jag ett galet PB!! Så nöjd!! Fatta vilka demoner jag har tagit mig igenom. Förra året gjorde jag det omkring 75 minuter och idag gjorde jag det på 47 minuter och jag tog inte ens i. *wop wop*

Min T1:a tog lång tid för att jag var tvungen att ta en paus på en av bajamajorna. Där började magstrulet. Suck!

De första 70 km på cykeln kändes lätta trots VÄLDIGT böljande bana men det sista 20 km var tyngre. Hade en förhoppning att komma in snabbare men jag fokuserade på den gigantiska backen som tydligen aldrig ville ta slut och att få i mig något innan det var dags för löpningen. Cyklade på 3:11 tror jag.

Skuttade ut på löpningen på en snabbare växling trots att jag tog det väldigt lugnt. Ingen stress här inte. :) Vädret hade spruckit upp till en klarblå himmel och en strålande sol. Nice!

Vaderna krampade de första 5 km och fick inte in någon rytm. Hyfsat tung löpbana men hade siktet inställt på målet. Ville försöka springa på 2 timmar men det tyckte inte min mage. Fruktansvärda magkramper. Ett tag trodde jag att jag var tvungen att i panik hoppa ner i närmsta dike. Haha!! Det hade ju sett fint ut. Gick mycket emellanåt för att försöka lugna magen. Blev värre för varje gång jag försökte med dricka eller gel. Kom i mål på löpningen på 2:15. Här var jag inte helt nöjd men det struntar jag i för jag persade på en tuffare bana och framförallt så gick simningen ändå så bra.

Det bästa av allt är att jag kände absolut igenting i mitt bäcken eller i mina ljumskar. Sweet!

Speedate med maken på löpningen också. Hann t o m en puss innan han sprang in i mål och jag på sista varvet. It's löööööve!!

Imorgon bär det av hemåt efter några fantastiska dagar i Norge med vänner och tävling.

IM Haugesund 2013 009

Vi avslutade dagen med god middag och lite varmare bad med våra underbara vänner!!

Kram på er och tusen tusen tack för alla hejjarop och hälsningar!