Innan jag går in på mitt stora mål så vill jag egentligen summera mitt 2012. Jag veeeeet! Vi är inne i halva februari redan...men jag har inte riktigt hunnit med helt enkelt. Det här är också lite för att själv lyfta upp mitt 2012 och för att sedan lägga det i minnesbanken. :)

Så här kommer några höjdpunkter och tankar från mitt 2012!

Playitas dag 1 013

Januari 2012 på Playitas med bästa maken.

För att nå mitt stora mål under 2012 har jag gjort en massa roliga saker. Min A-tävling var att genomföra en halvironman, min första riktiga triathlontävling, i Vansbro. En stor utmaning var att springa min första marathon. En annan riktig tuff utmaning var att lyckas hålla mig frisk, att mina tre auto-immuna sjukdomar inte skulle spela mig ett spratt. Jag ska inte säga att det var ett lätt år, för det var astufft, men jag väljer istället att fokusera på det roliga. Mina vurper och sjukdomar lägger vi fint till sidan. ;)

TRÄNINGSLÄGER:

Jag hade ju förmånen att kunna åka iväg på två träningsläger under 2012. Det första var med min underbara make. Så i januari åkte vi med triathlonförbundets träningsresa. Wow! Här fick jag utmana mig själv rejält. Det var ett riktigt stort steg i min triathlonträning. Så inspirerande!!

Playitas dag 6 012

Sedan var det så fantastiskt att få vara här med bästa maken!!

I slutet av mars åkte jag med min underbara kompis Lotta (som jag augusti 2011 lärde känna i Kalmar) till Mallis för att cykla. Det kändes riktigt tryggt att åka med någon som tävlat och tränat triathlon länge. Jag hade dock inte räknat med att cykla 60 mil på 6 dagar!! Vilken häftig känsla!! Jag var helt euforisk efter min vecka med Lotta! Underbar kompis, härligt väder och en massa cykel. Nu kände jag mig i alla fall trygg med cykeldelen inför sommarens höjdpunkt.

IMG 2698

Tack fina Lotta för denna härliga och roliga träningsvecka!!

TRICOACH:

I januari började jag mitt samarbete med min nya triathloncoach. Bästa Magnus!! Jag behöver, precis som alla andra, någon som fokuserar bara på mig. Jag är så galet träningsvillig att jag behöver någon som balanserar mig. Bromsar mig ibland. Men framför allt pushar mig dit jag vill! Ville ha någon som lever och kan triathlon men samtidigt förstår att jag är mamma, egen företagare och några sjukdomar som spelar en ett spratt ibland. Magnus och jag klickade direkt och träningen har sedan dess flytit på bra.  Så vi fortsätter vårt samarbete även under 2013 vilket känns fantastiskt roligt!!

Kalmar 16aug12 001

Jag och Magnus i Kalmar.

Tack för all träning Coach!! Ser verkligen fram emot ett nytt roligt år!!

OLIKA TÄVLINGAR:

Det blev lite blandade tävlingar under året. Inte så mycket som jag hade velat pga av skador och annat. Men är ändå nöjd med mitt år. Jag har försökt att inte anmäla mig till för mycket tävlingar utan vara lite mer sparsam. Det är så lätt att vilja så mycket. :)

SCT Duathlon i april - vilken härlig start på tävlingssäsongen!

Milspåret i maj - slog PB på milen trots att jag gick rakt in i väggen!

Stockholm Marathon i juni - mitt första någonsin och det var ingen rolig upplevelse. Tog mig 1,5 dygn att tina!!!

Vansbro Triathlon i juli - jag återkommer om den tävlingen.

Kalmar MiniTri i augusti - hela Kalmar andades Ironman och stämningen var på topp. Varför skulle jag köra in i ett kravallstaket???

Stockholm Halvmarathong i september - Vad ska jag säga min mage la av men jag tog mig i mål - till slut. ;)

VANSBRO TRIATHLON:

Årets stora höjdpunkt!!

När jag bestämde mig för att besegra min stora demon - vattnet - så bestämde jag mig för att tävla i Vansbro. Ni kan inte ana vilken rädsla jag kände inför att starta i Vansbro. Simma 1,9 km? Hur f-n skulle det gå till? Jag hade tagit lite hjälp av Micke Rosén men framför allt så var klubbens - Väsby SS Triathlon - simpass grymt bra med Nigge och Lena som coacher. De fick mig att hitta lugnet i vattnet. Min underbara make har också varit ett enormt stöd!! Han har tjatat och peppat mig att simma. Skickade iväg mig på simläger i Vansbro. Har övertalat mig att gå in i simhallen när jag hyperventilerat utanför. Simmat massa utomhuspass brevid mig för att jag ska känna mig trygg.

Så kom då tävlingsdagen.

Min kropp var inte på topp, hade ett stort köttsår på benet från en vurpa veckan innan och jag störtblödde. Men tävlingen skulle jag bara göra!

Jag kom upp som sista tjej ur vattnet, växlingen tog 8 minuter (!!!!!!) för allt snurrade men sen kom jag upp på bästa Mr X! Fick inte igång min klocka men såg sen att jag ändå snittat 30 km/h genom tävlingen. Coolt!! Löpningen gick inget vidare men tog mig i mål.

Vansbro Triathlon 2012 020

Sjukt nöjd över att ha gjort denna tävlingen och det var galet roligt. Det här är min distans!!

TRÄNINGSHÖJDPUNKTER:

Det finns så många härliga träningsminnen från 2012.

Men några fantastiska minnen är alla träningsläger med Filippa, Tri4Fun, som vi åkte runt på. Otroligt roligt och inspirerande för oss båda! Jag utbildade mig sedan i december till ungdomsledare i triathlon. Otroligt roligt!!

När jag och maken cyklade tillsammans till mamma och Roffe på Väddö. Vilken härlig cykeltur!! Mer sånt i sommar!

Alla träffar med alla inspirerande människor i skogen, vid poolen, vid sjön, vid.... Listan kan göras så lång vilken känns så grymt!! Mer sånt!

Att få tillföra en grymt inspirerande klubb är ju också viktigt! Väsby SS Triathlon är ett riktigt härligt gäng som alltid peppar och inspirerar.

Kalmar MiniTri 2012 015

En del av gänget som hejjar på mig under Kalmar MiniTri. Ni är bäst!!

Roligt var också att avsluta året med ett litet miniläger med klubben. Hoppas att det blir fler roliga läger under 2013.

Jobbmässigt hade jag också ett fantastiskt roligt år! Hemsidan blev klar, körde igång löpgruppen som blev en succé och hade en massa olika event.

VAD VAR DÅ BÄST?

Vår träningsdag där vi hade bjudit hem lite träningsfreaks för att göra en halvironman. Jag ville prova på distansen inför Vansbro. Som vanligt var ju inte vädret det bästa men det var ju bara att bita ihop. Grymt härlig dag med underbara vänner!

Skuttade ut på löpningen men fick order från olika håll att bara springa en kortis. Springa kan jag ju redan. Okej då. Sprang bara några km.

När jag kom hem var huset fullt av folk!!! Wiiiiiiieeeeeeee!!!!

Det blev värsta bästa 40-års kalaset med en massa kladdkaka som Filippa hade bakat. Huset var helt fullt! För mig!! Så glad!

Sedan fick jag läsa ett kort som min underbara make skrivit. Jag hinner inte läsa sista raden inna jag hör hur min cykel rullas in i vardagsrummet!!

Gaaaaaah! Jag har fått min egna tempocykel!!!! Mr X och jag är sedan dess ett par!!!! Hahaha!!

 Träning 1juli12 017

Vilket härligt 2012!!

En kort summering av ett fantastiskt år. Jag är helt fast i triathlon!! :)