Då var det äntligen dags att köra igång med simträningen med klubben. Det är alltid så roligt att träffa sina klubbisar! Grymt härligt gäng!! Att gå upp kl 06.00 på en lördag för att simma kan verka konstigt för många men inte för mig och min familj. Då kommer man ju hem lagomt till en andra frukost!! Perfekt!!

Nåväl, kom till Vilundahallen och kramade om mina kompisar. In, byta om och sedan ut till bassängen. So far so good.

En av tränarna säger att bana 8 kommer vara upptagen en stund så ni får värma upp i bana 5-7. Bana 8 är "min" bana, rookiebanan. Jag stog och pratade med de som ej hade hoppat ner i bassängen men till slut var det bara jag kvar. Kände att jag fick lite småpanik. Lilla långsamma jag kan ju inte värma upp bland de snabba!! Så jag stog kvar på kanten.

Då så både mina tränare åt mig "att nu hoppar du i"! Fick ännu mer panik inombords men visade inget. Nervöst hoppade jag i bana 6 med 3 andra killar. De fick simma först. Jag tuffade efter. Först gick det ganska bra men sen kände jag mig stressad. Då blev bana 8, "min" bana ledig så jag smet över. Pheuw!! Men jag är VÄLDIGT glad att jag har såna bra simtränare som puschar en och gör sånt jag inte alltid vågar. Vad jag inte visste då var att fler utmaningar väntade under passet.

Någon gång ska jag också simma i bana 6, fast det lär ju ta lång tid. Men det är ju bra med ett långsiktligt mål...

I bana 6 hade jag börjat med insim och lite teknikövningar.

Insim 100 m ss

5 x 50 teknik (25 teknikövning + 25 ss f2)

Sedan var det dags att sätta igång. Lena sa att från nu var det bara voltvändningar som gällde. Då höll jag nästan på att börja gråta. F-n jag kan verkligen inte!! Sa åt mig själv att skärpa till mig!!!

4 x 100 SS f2

4 x 25 f3-4 4 x 100 ( 2 x 100 med paddlar + 2 x 100 m fenor)

25 SS f2 + 25 SS f4

50 SS f2 + 25 SS f4

75 SS f2 + 25 SS f4

100 SS f2 + 25 SS f4


Heeeeelt slut !!! Men jag gjorde voltvändningar på alla utom tre tillfällen då jag kom in för nära eller glömde. Dessutom körde jag tills passet var slut! Känsla idag? Nja, jag är nöjd över passet men kände mig så långsam. Undrar om jag hade tyngder på fötterna idag? Kändes som om de släpade längs bassängbotten... Lena och Nigge förklarade att alla känner så då man kommer in i bassängen och simmar utan våtdräkt. Hm, vill gärna tro det. ;)

Hur svårt ska det vara egentligen att få in rätt simteknik? Jag tycker att jag har bra kroppshållning, styrka och rörlighet. Men åndå får jag inte till det. Det är väl som alla säger att det bara är att nöta och nöta tills det sitter. Jag verkar dock få nöta VÄLDIGT länge!! Haha!! Det är tur att jag är envis!!

Jag är som sagt otroligt glad och nöjd över att både Nigge och Lena alltid pushar och stöttar på träningspassen för det är så bra!! Tack! Ni gör ett grymt bra jobb!!

Efter lite eftersnack och mys så åkte jag hem till familjen.

Lite mysfrukost och sedan stack jag och Tilde ut. Jag på mina rullisar och Tilde på cykeln. Supermysigt! Det gick inte fort men vad gör det? Jag behöver dessutom skolas in på mina rullisar för det är så svårt!! När vi kom tillbaka hem så bytte vi snabbt om till löparskorna och stack ut på ett kort löppass ihop. Så mysigt!!

Träning 30sept12 003

Träning 30sept12 007

Superkul och supermysigt att träna tillsammans!!

Vi avslutade dagen med att fira min lillebror och sedan middag och bio i Kista.

Vilken kalasbra dag!!