Kalmar MiniTri 2012 001

Med alla grejer på plats i god tid tog jag mig en vända i expot med maken bara för att göra något. Var så sjukt nervös inför simningen så jag ville tänka på något annat. Då är ju shopping bra!! Haha!! Det blev ett par nya löparbrillor som skulle invigas idag på tävlingen. Mina gamla har fått så många smällar att de inte sitter på så bra. :)

Kalmar MiniTri 2012 003

Vem hittar jag i expot om inte supertrevliga Stephan från Dalblads. Kul!!

Nöjd och lite lugnare hämtar jag mina grejer för att gå ner till starten vid Kattrumpan. Möter upp underbara klubbisar som Angéla, Camilla, Micke och Emma. Prat och skratt lättar upp stämningen MASSOR!!

Kalmar MiniTri 2012 004  Kalmar MiniTri 2012 033

Kalmar MiniTri 2012 034

Jag veeeeet! Jag kan inte vara seriös!! Haha!! Måste busa bara lite....

Kalmar MiniTri 2012 024

Underbar stämning. Massor med folk. Jaha då var det dags att simma in lite på makens order. Tur att jag har honom!! Annars hade jag nog inte gått i...

Kalmar MiniTri 2012 030

Testade att simma ut till första bojen och det var inte alls så farligt. Kände mig lugn. Stog och väntade och bara njöt av atmosfären. Underbar kväll med en stor sol!! Lovely!!

Ser att första gruppen förjar röra sig ner i vattnet. Shit! Är jag sen? Säger knappt hej då till Jörgen utan bara skuttar fram för att passera in i min fålla. Gott om tid. Puh!

Kalmar MiniTri 2012 028

Väntar på att få gå i vattnet och starta. Mitt mål var att inte bli översimmad av nästa grupp. Men att jag skulle vara lugn, navigera och NJUTA av simningen.

Startskottet gick för herrar tävling och vi fick gå i. Väldigt glad att jag anmälde mig i tävlingsklass då vi var ca 25-30 tjejer som fick starta samtidigt. Ingen träningsel här inte.

Väntade precis bakom de andra tjejerna då jag inte planerade att stångas med någon. Jag fick ändra taktik för jag låg inte ist efter första bojen och fick in ett skönt tempo. Kändes bra. Lugnt och kontrollerat. Märkte att jag som vanligt drog väldigt mycket till höger så jag gick upp och navigerade ganska ofta vilket visade sig vara ett väldigt smart drag.

Efter halva sträckan la jag mig innanför en annan tjej och kunde använda henne och hålla rätt kurs. Hurra!!

Började närma mig bron och då var det inte långt kvar. Men då var det väldigt svårt att navigera pga solen. Under bron blev det bäcksvart. Haha!!

Kalmar MiniTri 2012 023

Ni ser mig brevid den andra tjejen, på insidan. ;)

Vattnet var superbra och simningen kändes superduperbra! Stort check på den!!

Mina öronproppar hade hållit sig på plats och var inte alls yr när jag klättrade upp för den superbranta ranpen upp för vattnet.

Vilken härligt känsla!! Äntligen!!

Simmade på 12:43. Nöjd för att vara mig!!

Sprang till första växlingen men jag hoppas verkligen att de lägger ut bättre mattor till lördagens tävling för AJ! vad ont det gjorde i fötterna.

I Vansbro tog första växlingen över 7 minuter. Haha!! Nu tog den 2:26. Lite bättring!! Haha!!

Sprang ut med cykeln och tror att jag fått i mina fötter i pedalerna. En himlans massa människor bara tokskriker på mig och jag är superfokuserad.

Först kurvan och jag ska trycka på. Vad händer? Foten slinter då den inte hade klickat i och jag kör rakt in i kravallstaketet. Gör en lite snygg volt med cykeln.

Nu får jag svära!! FAAAAAAAN!!! JÄVLA SKIT!!!!!

Det gjorde så sjukt ont. Lyckas ställa mig upp. Ont i låret och vaden. Inget annat. Kollar cykeln som fastnat i kravallstaketet. Gick inte att trampa runt. Kliver åt sidan för att inte vara i vägen.

Jag blir så himla stressad att jag inte ser vad som är fel. Herregud!! Jag har inte tid med sånt här!!

Brevid mig står en funktionär som ville kolla att jag kunde cykla vidare och inte behövde läkarhjälp. Jag sa att jag ska cykla bara jag fattar vad som är fel.

Haha!! Jag är så stressad att jag ser inte att det är kedjan som hoppat för jag tror att växeln har pajat. Hepp!!

Upp på cykeln igen och får värsta publikstödet!! Helt otroligt!

Ser att styret är helt snedvridet från smällen så jag får stanna igen och försöka rätta till det. Upptäker sedan efter loppet att jag tydligen haft mina frambromsar på hela cyklingen. Lite extra motstånd. :)

Jag är skitsur nu för att jag måste jaga så jag drar på ordentligt. Jag har ju liksom stått där ett bra tag. :(

Kalmar MiniTri 2012 018

Lyckades i alla fall köra om några. Det känns ju alltid bra. Lite för kort för min smak men kul!

Cyklingen gick superbra och trots vurpan så cyklade jag ändå på 34:21.

Under cyklingen hade mina grymma klubbisar ställt sig så jag hade support lite överallt. Underbara och fantastiska klubbisar från Väsby SS Triathlon - ni är bara bäst!!

Kalmar MiniTri 2012 019

Några av klubbisarna som står och väntar på mig. Tack för alla pepping!!! <3

T2 - växlingen mellan cykel och löpning gick snabbt och jag kom iväg på bara 1:52. Jag lär mig!!

Kalmar MiniTri 2012 006

Här har jag precis kommit ut på löpningen och jag känner direkt att det inte kommer att gå så fort som jag vill. Det gör för ont efter vurpan. Men jag biter ihop och försöker hitta ett tempo som känns helt okej. Det går ett tag men sedan måste jag försöka stretcha ut mig. Stanna var ju inget smart drag. Blev värre!  Så jag fick snabbt fart på benen igen och hittade min lunk. "Lunken" visade sig sedan vara 5-tempo. Tänk vad jag hade kunnat springa!! Bra formcheck ändå!

Jag trodde sedan att jag bara hade en liten pluttsträcka kvar men skulle sedan iväg på en lite längre runda. Haha!! Idag kändes mina 4,2 km som 7 km kan jag säga.

Kalmar MiniTri 2012 015

Vid målrakan står ett hav av människor! Så coolt!! Och vad hittar vi där om inte min hejjarklack!! Bästa klubbisarna!!!! Tack!

Löpningen gick ändå okej och sprang på 20:28 väldigt kontrollerat. Vågade inte trycka på som i cykeln.

Kalmar MiniTri 2012 013

Jag springer i mål med armarna mot skyn för jag är så grymt nöjd! Inte dödens trött utan galet nöjd!!

Kalmar MiniTri på 1:11:53. Hepp!!

Tack min älskade make, klubbisar och triathlonvänner som stog efter vägen!!!! Gissa om jag ska hejja fram er på lördag!!

Kalmar MiniTri 2012 007

En riktigt nöjd fru Stenquist!!

Kalmar MiniTri 2012 008

Ser inte så mycket ut men det är inte skönt! Fin smäll! Lär ju se härligt ut imorgon...hehe... Om inte så lär det kännas ordentligt!

Nöjd och glad och en triathlontävling rikare. Vilken tur att jag valt en sån rolig sport! Längtar redan tills nästa veckas tävling i Stockholm. Men först ska det blir Kalmar Ironman som ni kan följa här!

Kram på er alla och tack för alla hejjarop på sms, fejjan, funbeat, samtal och bloggen. Det hjälper!!