Då var det äntligen dags för min triathlondebut!! Det var ju lite upp och ner under veckan om jag kunde starta eller inte. Men jag tänkte hela tiden positivt.Det här var ju en av mina största utmaningar för 2012 och det ville jag ju inte missa. Det var väldigt skönt att utgå från Värmland och få tagga ner lite innan. Perfekt!

Vansbro Triathlon 2012 001

Efter frukost och omläggning av såret packade vi bilen med alla saker  (mycket som ska med) och cyklarna på taket.

Dags för äventyret i Vansbro!!

Vägen dit gick snabbt och vi var tidiga vid incheckningen. Skönt att slippa stressa.

Vansbro Triathlon 2012 004

Nummerlappen uthämtad och nu började jag bli riktigt nervös. Huga!

Jag visste att detta var en "se och lär"-tävling men usch vad nervös jag började bli. Dessutom fick jag hela tiden springa på bajjamajjorna för jag hade börjat tokblöda. Så typiskt!

Vansbro Triathlon 2012 005

Packade upp och fixade cyklarna. Bytte om till tävlingskläder. Snackade med lite folk runtomkring.

Riktigt skön stämning på plats!

Vansbro Triathlon 2012 007

Kollade cykeln vid parkeringen. Kom på att jag ej provat tempobågarna sedan jag fixat dem hos Timothy.

Kändes toppen!!

Checkade in cykeln, hjälm och allt annat jag hade med. De måste alltid kolla bromsar och styre på cykeln och hjämen, att spännet sitter som det ska. Dessutom måste nummerlapparna sitta på cykeln så att det är rätt person som kommer in.

Fixade lite på min plats. Pratade med några andra omkring mig.

Vansbro Triathlon 2012 008

Min superduktiga och supersnabba klubbkompis Camilla som slutade på en finfin tid: 5:37! Grym debut!!

Dags för pre-race-möte där alla fick den sista genomgången inför tävlingen.

Sista gången på toan och kön till bajjamajjorna var FÖR LÅNGA. Suck. Var ju tvungen att gå.

Snabbt tillbaka för att få på våtdräkten halvvägs upp. Jörgen var tvungen att hjälpa mig så att jag fick det över bandaget. Nu började jag bli SJUKT nervös. Ingen koll på tiden och jag ville hinna i vattnet en stund innan start.

Träffade på fler härliga människor. Galet bra stämning!!!

SIMNING 1,9 KM

Kom i vattnet och min underbara make såg till att jag frisimmade lite och inte fick panik. Sen sa jag att jag var okej, gav honom en puss och sa att han kunde simma fram till start.

Jag tänkte att jag skulle vara ganska långt bak men fattade inte att starten var så långt fram som den var. Kom lite på efterkälken redan från start.

Hade lite folk runt omkring mig. Fegade och la mig lite vid sidan om. WTF!?!? Vattnet kändes som trög sirap. Kunde inte ta mig framåt.

Det kändes inte alls strömt någonstans. De hade sagt att det var en snabbsimmat bana. Jaha, tydligen hade jag simmat fel i så fall!! Försökte att inte få panik utan bara ta det lugnt.

Navigerade käpprätt åt fanders och simmade mestadels sicksack. Bra där fru Stenquist!!

Hade en bröstsimmare som tuffade på framför mig och jag kom inte ifatt henne. Herregud!!! Hade en kille bakom mig (vit badmössa) men var sista tjejen upp ur vattnet. Jag visste att jag simmat långsamt och det kändes inte alls bra. Strunt i det, tänkte jag.

Kom upp på rampen ur vattnet och blev alldeles toksnurrig. Illamående också. Så obehagligt!!

Simmade på ca 75 minuter!!!!!!! Fokus simning ett tag framöver!!

T1 - SIM till CYKEL:

Då jag blev så snurrig så tog jag det lugnt. Lång löpsträcka från sim till växlingsområdet. Om jag säger så här, det var ju inte svårt att hitta min cykel. Hahaha!!

Fick ordning på allt jag skulle ha med. Fick inte igång klockan så jag körde på känsla resten av tävlingen. Vilket i o f s egentligen var bäst då jag bara ville ta mig genom tävlingen och må bra.

Tröck i mig en gel innan jag drog iväg.

Denna växling tog nästan 7 minuter men jag kunde inte göra det fortare då jag var alldeles för snurrig.

CYKLING 90 KM:

Äntligen fick jag komma upp på cykeln. De första tre milen gjorde det skitont i axeln. Den fick sig nog en större smäll än jag trott när jag ramlade av cykeln i söndags.

Det var en varvbana där vi fick cykla 15 km ut, vända och 15 km tillbaka. Superfina vägar. Vid varvningen inne vid tävlingscentrum stog folk och hejjade. Tack underbara Karin och Petra för er support!!

Cyklingen gick faktiskt riktigt bra och all träning har verkligen gett resultat. Första varvet försökte jag bara hitta en rytm och en skön ställning så att det inte skulle göra så ont i axeln. Ingen aning vilken fart jag låg i men snittade nog dryga 30 km/h hela cykelmomentet vilket är PB för lilla mig!!!! Jag sitter väldigt bra på cykeln och behöver inte slita, vilket underlättar då det är en bit vi ska cykla. ;)

Jag försökte få i mig bars som jag förberett innan. Fick under cyklingen i mig totalt två bars, 1 gel och 1,5 liter sportdryck vilket är superbra för att vara mig.

Tog in på flera cyklister efter vägen och det var en skön känsla att bara tuffa på. Njöt hela vägen! Kom på mig själv att ha ett fånigt flin medan jag cyklade. Härligt!!

Det blev små mini-dates med maken på cyklingen då det var varvbana. Han såg riktigt stabil ut och körde på bra. När jag hade vänt för andra gången och cyklat en bit möter jag honom då han ska vända på sitt tredje varv. Då växer mina horn ut!! Aldrig att han ska få varva mig!!! Hahaha!! Så jag börjar fokuser och trycka på lite mer utan att dra på mig onödigt med stumma ben.

Varvade och gick ut på mitt tredje varv. Hann cykla en liten bit innan jag mötte honom!!! YES!!

Tredje varvet gick superbra och nu var det inte så många kvar på banan. Underbara männsikor som satt vid sina hus efter vägen och peppade på! Underbart!!

9 mil cykel på ca 3 timmar! Inte dåligt!! Nöjd.

T2 - CYKEL till LÖPNING:

När jag kommer in och växlar har redan eliten kommit in. Japp, då har jag över två timmar kvar då!!

Växlingen här gick mycket snabbare, dryga 2 minuter. Helt okej!

LÖPNINGEN 21 KM:

Jag kände direkt att löpningen inte var som den skulle. Kände av min hälskada, inflammationen som spökat en tid. Såret gick riktigt bra och kände den knappt. Hade koll på att benet inte svullnade under loppet. Jag brukar ha riktigt bra tempo på benen efter cyklingen men nu funkade INGENTING!! Så frustrerande!

Grymt mycket pepping bland deltagare och publik. Så grymt! När jag gick ut på mitt andra varv ropade en kille att nu har du bara ett varav kvar!! Hahaha! Jag önskar sa jag men jag har två. Så roligt!

Roligt att "speeddata" maken under loppet och även se grymma triathleter som Karin och Emma. Karin har nyligen både gjort en hel ironman i Texas och Vätternrundan helt solo och slutade på 6:e plats! Grymt!! Emma vann damklassen och gjorde en fantastisk prestation!! Vilka triathleter!!

Jag tappade farten och gick bitvis som är riktigt dumt men det gick inte. Mitt huvud ville mer än benen!! Såg till att fylla på med både vatten och sportdryck vid varje station. Dessutom order från maken när jag mötte honom!! Haha!!

Vansbro Triathlon 2012 013

Min supergrymma make som kom in på en superbra tid hann supporta mig och ta bild! Grattis till en grym prestation hjärtat!!

Sista varvet (varje varv var 7 km) kändes det lite bättre men gick nog långsammare fartmässigt.

Vi sprang en varvbana inne bland villaområdet och vilka underbara människor som hela tiden hejja på oss! Helt fantastiskt! En familj stog ute med vattenslangen och sprutade vatten på oss som villa ha. Så underbart! Stor eloge till dem!

Jag tror att jag sprang omkring 2:20 vilket är väldigt långsamt för att vara mig men jag tog mig igenom löpningen. Bara det!! :)

SUMMA SUMMARUM:

Jag har gjort min första triathlontävling och dessutom en medeldistans. Otroligt nöjd och glad! Vet att jag har kapacitet till bättre lopp i framtiden men det får helt enkelt min kropp bestämma. Den här distansen passar mig perfekt och vill gärna göra det igen! Nu har jag 5,5 vecka till nästa tävling så jag hinner med massor av träning, rehab och vila. Wiiiieeeehoooo!!

Vansbro Triathlon 2012 020

Min sluttid blev 6:37:25. Glad tjej!!

För att kunna bli bättre och utvecklas i denna fantastiska sport så kommer jag efter detta lopp skriva ner lite vad jag ska tänka på framöver vad gäller träning, packning och genomförande. Här är några saker:

* Ta med VANLIGA kläder då du faktiskt ska gå i andra kläder än tävlingskläder de andra dagarna!!

* Träna simning!

* Träna simning!

* Träna mer simning!!

* Testa att springa och cykla direkt efter simningen. Dels för att träna växlingen och dels för att vänja dig vid att du ska fortsätta trots yrsel.

* Lär dig äta och drick under cyklingen. Måste få mig MER ENERGI!!

* Fler tempo pass på både cykel och löpning - CHECK! Redan inplanerat i juli!

* Få till flera distanspass - CHECK! Redan inplanerat i juli!

* Rehab på både vad och axel. Minst varannan dag!!

* Bättre struktur på mina grejjer vid min växlingsplats.

* Just det! Mer simträning!! :)

Nu ska jag vila en dag till innan jag kör igång träningen igen. Kroppen mår superbra efter loppet. Inga problem någonstans! Härligt!!

Tusen tusen tack för all pepping och gratulationer från er alla! Det hjälper massor! Ni är grymma!! TACK!!