IMG 0721

Vad är din känsla när du tränar och eventuellt tävlar? Fundera! Varför tränar du?

För mig är det ren glädje att kunna röra mig i olika träningsformer och jag gör det för att må bra. Gemenskapen är fantastisk och ibland är det skönt att få göra det själv, rensa huvudet. Både när jag tränar och tävlar så vill jag förmedla träningsglädje! Att både kunna beröra någon men att framför allt få inspirera till rörelse. Att våga testa något du så gärna velat göra men inte vågat, ofta pga prestation. Skit samma vad du en gång i tiden har gjort, klarat eller presterat. Det var då och vi är här precis nu. Våga vara i nuet och gör något som får dig att må bra i både kropp och själ!

När jag för två år sedan fick min lungcancer bestämde jag mig för att göra mer saker som får mig att må bra, skratta och även utmana mina rädslor på ett positivt sätt. När jag hade läkt så pass mycket bestämde jag mig att börja åka konståkning igen. Jag var som bambi på hal is och kunde verkligen inte åka som jag en gång i tiden gjort. Spelar det någon roll? Inte för mig då detta gav mig så mycket tillbaka. Jag tränade första året när kroppen orkade, vilket jag fortfarande gör, och successivt klarar jag mer.

I helgen gjorde jag säsongens första tävling och min tredje sedan jag började åka för lite över ett år sedan. Jag bryr mig inte om jag kommer på pallen utan mitt mål blir först och främst att inte trigga ett krampanfall, men att jag vill beröra. Orka och kunna ta ut rörelserna och förmedla en känsla under mina 2 minuter och 10 sekunder på isen. 

I lördags när jag hade åkt mitt program fick jag höra att jag berörde med mitt program, hade fin utstrålning och att jag där och då förmedlade ren GLÄDJE. Det var den största vinsten för mig. Att jag vann var överhuvudtaget inte viktigt.

Nu laddar jag för att tävla i Riga i helgen. Min första internationella tävling utanför Sverige. Det ska bli så roligt! Ni kan följa mig i helgen på Instagram.

Massa kramar till er!