trihealth fixade 17 2 1

Fotograf: Sussi Lorinder

20 år! Herregud vad tiden går fort och nu firar alltså mitt lilla företag hela 20 år. Allt startade när jag var föräldraledig med min äldsta dotter Filippa för ca 21 år sedan. Jag utbildade mig till instruktör, massör och även personlig tränare så tankarna fanns där om att kunna jobba med det jag älskar. I samma veva som Filippa skulle börja förskolan blev jag uppsagd och jag tog chansen och startade mitt egna lilla företag. Då hade jag inget körkort utan jag åkte runt med en gigantisk ryggsäck och en pirra med min massagebänk på bussen från Vaxholm in till Stockholm. Jobbade på flera gym och företag där jag körde pass och även masserade. Det var sannerligen ingen dans på rosor att dra den där pirran genom snöslask, mörker och på bussar och tunnelbanor. Men allt går när man får jobba med det man älskar!

När Filippa fyllde 2 år kom jag in på Lillsveds Folkidrottshögskola och pluggade till Hälsopedagog. I början åkte jag kommunalt vilket tog i princip hela dagen (lägg in sträckan i google maps så ser ni att det faktiskt tog en halv arbetsdag) men efter ca två månader tog jag en intensivkurs och hade mitt körkort. Inte ultimat att ha en 2-åring med lämning/hämntning på förskola, lång resväg till skola, plugg och driva ett företag. Puh! Men det gick! Maken var då yrkesofficer på AMF1 men det innefattade långa perioder då han var borta. Det var fantastiskt när jag hade mitt körkort i handen och kunde lämna lägenheten, lämna på förskolan, ta färjorna över till Värmdö och vara på plats inom en timme! Wow!! Innan hade det tagit ca 2,5 timmar enkel väg till skolan...

Nåväl. Efter det hade vi 5 år med boende i Pakistan - Sverige - Estland - Sverige - Syrien med allt vad det innefattade. Jag drev mitt företag på distans, vidareutbildade mig när jag var hemma, jobbade, fick barn nummer två plus att vi också flyttade från Vaxholm till Åkersberga. Att bo utomlands är inte alltid lätt och det kräver ganska mycket när vi fick bo i något tuffare länder. I Pakistan hade vi dessutom oturen med att uppleva naturkatastrofer (jordbävningar där vi springer för våra liv, 620 mm regn på 6 timmar och lite annat) och även 11/9 som satte djupa spår. Vi befann oss helt enkelt på fel plats vid fel tillfälle då vi tvingades att evakuera två gånger. Men det jag bär med mig mest är alla fantastiska möten där jag också hade förmånen att få samarbeta och dela med mig av min kunskap inom hälsa och välmående vart jag än har bott. Det tar jag jag med mig genom hela livet. Vilka fantastiska möten!

Det som jag också startade tidigt var att jobba online vilket har idag slagit igenom stort. Även min funktionella träning som jag alltid har jobbat med har också slagit genom stort. Riktigt roligt!

TriHealth 50

I Sverige startade jag upp med en större lokal på fina 100 km2 där jag höll en massa olika pass för gravida, skivstångspass, yoga i olika former och boxpass i kombination med personlig träning för både privatpersoner och företag. Jag var även konståkningstränare, fystränare, hade barngymnastikgrupper, vattengympainstruktör och ja vad gjorde jag inte... Inget jag är stolt över men jag körde på med 70-timmars veckor för att det var så galet roligt!

FamilyFitness

Olika pass jag instruerade i, förutom ovanstående,  var bl a i aerobics, stepup, spinning, Body Pump, core, mammapass i yoga & pilates, bootcamp för barn & ungdomar, bootcamp, bootcamp för dig som är föräldraledig, ja listan kan göras hur lång som helst. Så kul att kunna så mycket.

Jag höll kurser i spädbarnsmassage, hemma-massage-kurs, Toppa Formen, Tjejklassikern och en hel del annat. Föreläsningar, events och träningsresor både i Sverige och utomlands. Jag hyrde också in mig en tid på ett gym och det var en fantastisk tid! Känner mig så privilegad att få ha jobbat med så mycket härliga människor och företag! 

Jag tvingades byta inriktning 2009 då jag blev blev allvarligt sjuk och började jobba med mer funktionell träning och fokus på att träna hemma och ute. Många önskade mer online-upplägg och att träna ute/hemma. Öppnade min studio hemmavid och var mer på företag för att jobba med operativa friskvårdsfrågor och så har jag fortsatt sedan dess. Det jag också gjort är att jag utbildat mig till licencierad coach på Skandinaviska Ledarskapshögskolan och nu även mental tränare. Så fantastiskt roligt!

Ett riktigt läskigt men roligt steg är att jag sedan ett år börjat med Youtube. Inte bara att göra träningsvideos utan även att vlogga mer för att nå ut och inspirera mer. Shitläskigt och så svårt men tar det som en riktig utmaning. Så otroligt mycket lättare att vara naturlig och pusha i en klass än i en kamera. Men jag lär mig och hoppas att ni står ut och hjälper mig! Det är ju till er jag vill nå ut och inspirera!

Jag har många härliga nyheter på gång! Ny lokal för coaching och mental träning i Åkersberga, mer på Youtube och min blogg. Har många roliga nyheter på ingång och givetvis ska vi fira att jag och mitt företag fyller 20 år med härliga kurser, event och föreläsningar! 

Vill ni hyra in mig på ert företag för lite inspiration så hör av er!

Jeanette 9 

Fotograf: Sussi Lorinder

Tack alla gamla och nya kunder för att jag fått följa er under så här lång tid!

Nu kör vi 20 år till!!