IMG 5941

Land of Legends - min tävlingsarena

Så var det äntligen dags för tävling och jag var riktigt nervös. Inte alls likt mig. Jag sov dåligt och kunde inte få i mig nåt att äta på morgonen. Ville bara kräkas. Jag vet faktiskt inte varför jag var så nervös men tror det var för att jag faktiskt inte visste om min kropp skulle klara av denna utmaning. Att ställa sig på startlinjen med alldeles för lite träning i bagaget kändes faktiskt sådär. Jag hade ett gnagande tvivel om jag skulle klara cutoffen för när kroppen stänger av så är det inget jag kan göra. Min kropp har haft en värre berg-och dalbana än normalt och jag kände att jag inte återhämtat mig efter det att man opererade ut en cancertumör ur lungan för mindre än ett år sedan. Kanske inte så konstigt när jag tänker efter. Eftersom min trötthet kan slå till som en riktig käftsmäll gäller det verkligen att inte pusha kroppen. Min strategi, förutom att klara cut-offerna, var att få i mig energi, inte trycka på och pusha kroppen utan bara lugnt och fint hela vägen. Lättare sagt än gjort. Väldigt lätt att säga: "ska bara trycka på liiiite grann och ta mig förbi den framför...". Om jag kan hjula in över mållinjen så vet jag att jag har disponerat mig bra.

Allt innan tävlingen hade fungerat superbra och det hade varit grymt bra organiserat. Ibland kan det bli lite meckigt med två växlingsplatser (lite drygt en kilometer emellan) men inte här. Du kan välja på att åka den lokala bussen eller taxi, båda är billiga alternativ. 

Så efter frukosten på raceday beställer vi en taxi till starten. Alla ska ha taxi men jag är inte orolig för det brukar lösa sig. Just där och då letar jag mest efter något att kräkas i. Mår riktigt dåligt. Försöker att hålla mig sysselsatt med att sätta på mig våtdräkten för att behålla värmen. Det var riktigt kallt. Jag hoppar in i taxin innan vår med några skottska killar som jag får hänga med så kom maken och dottern med taxin efter att jag hade fixat min cykel.

IMG 6157

J får hjälp av en tjej från Filippinerna att hålla min cykel medan jag pumpar och så hjälper jag henne. Fyller på med gels, en bar och sportdryck. Småsnackar med folk runt omkring och det är en sån härlig stämning. Några har lite glasartat uttryck men de flesta pratar och socialiserar, försöker hålla nervositeten borta.

IMG 6170

Vi börjar gå ner till stranden. Jag har inte så bråttom då jag startar långt bak. När vi kommer ner behöver jag gå på toa. Egentligen inte men är för nervös för att tänka klart. Går tillbaka till växlingsområdet och ställer mig i toakön. Framför mig ser jag en välbekant tjej som är här och ska tävla. Anna som driver PowerWoman, en riktig inspiratör. Står och pratar med henne tills det är dags att gå ner till starten. Känns extra bra att jag tävlar i snyggaste PowerWoman dressen. Förutom min make så finns inga från Norra Stockholm Endurance fysiskt på plats så idag kan jag tävla i andrea färger än klubbens.

Vi lyssnar på den turkiska nationalsången, riktigt pampig och det är dags att ställa sig i startfållan. Det är självseedning så jag ställer mig i den fållan för de som simmar på 40-45 min. Då fryser jag till is. FAAAAAAAN!!! Jag har dagen till ära makens nya träningsklocka och kommer ej ihåg hur jag sätter på den trots att han tillbringade kvällen innan på att lära mig. Får panik och rusar dit jag vet att Tilde gått. Hur i helvete (ursäkta språket!!) ska jag hitta dem i publikhavet? Att springa i sand i panik och inte låta pulsen gå upp innan en start är INTE bra. Som tur är hittar jag maken och han sätter på klockan. Tar mig tillbaka något lugnare i min fålla och häller lite vatten innanför min våtdräkt och på mina simglasögon. Smart drag att ha det med sig en vattenflaska då jag inte rekommenderar att skölja simglasögonen i saltvatten... Bjussade lite till de som stog runt mig. Det tar inte lång tid innan det är dags att starta. Det är en fantastisk morgon och jag njuter av att gå ner i vattnet som är betydligt varmare än luften. Nu ska jag ta det i mitt tempo. Hör min simcoach Anna Rosén Rösiö från Simcoachen i huvudet. Får inte riktigt in ett bra tempo då jag får väldigt mycket smällar. Ingen panik men simningen får inget flyt. Håller mig lite längre ut så att jag ska inte ska bli översimmad när Relay-simmarna startar. Fattar faktiskt inte varför de inte kunde seeda sig med oss andra.

Nåja, jag simmar på och håller en bra kurs. Vattnet är magiskt! Efter en del salta kallsupar senare är jag uppe och rundar på land, en så kallad "Aussie exit", får världens bästa pepp av familjen och går ner i vattnet för att simma de sista 700 m innan jag kan få skutta på cykeln.

Som vanligt simmade jag för långt, 2,1 km istället för 1,9 km men det gjorde inget. Kom upp på 52 minuter. Jag hade hoppats på 60 minuter så jag var mer än nöjd. Dessutom distanspers sedan förra året. Ni förstår hur lite jag har kunnat simma. Wop wop!!

Gick och småsprang upp till växlingen.

Tog min påse och började byta om. Tog det väldigt lugnt och det syns på tiden. Eftersom jag hade lite tillgodo från simmet tillät jag mig till det. Sprang sedan lite fel till min cykel men det positiva när jag är långt bak är att jag snabbt kan identifiera min cykel då det är så få kvar. Lite ole dole doff på de som är kvar! Hahaha!!

Får bästa peppet från familjen och börjar trampa iväg på cykeln. FAAAAAAAN!!! Antagligen har min cykel fått en smäll under natten när den hängt där för växlarna bara rasslade. Blev alldeles svettig. Tänkte att det löser sig efter vägen så jag trampade på. Hahaha!! Känslan att cykla ut ur stan är magisk. Jag kunde inte sluta le. Vilket privilegium att vara här och få göra det jag älskar mest!! Wow!!

Det blåste en del sidvind men såg till att hålla mitt mål med 25 km/h. Många kan tycka att banan är tråkig med två varv och inte så mycket som händer efter vägen. Inga som hejar på utan bara du, cykel och dina tankar. Jag älskar't!!

Dock så brann det till lite då det var sjukt mycket drafting (du ligger direkt bakom cyklisten framför) och inte många höll sina 12 meter. Det värsta var inte att de låg direkt bakom en annan utan de låg i klunga på 10-20 pers. Omoget och dåligt i mina ögon. Okej att du ibland inte hinner backa bak när någon kör om men här var det så planerat. Dåligt.

Jag hade dock inga problem med drafting då det var så många framme i täten och var rätt ensam på vägen. Skönt.

Cyklade om några på sista varvet. Yay!!

Fick i mig energi precis enligt plan och mådde riktigt bra. 

Kom in efter 90 km cykling på 3:25 och hade hoppats på 3:30 så det kändes riktigt bra! Jag var hur pigg och fräsch som helst. När jag har tränat cykling tidigare så har mitt stora problem varit att kroppen tagit slut och jag blivit så trött. Inte muskulärt utan kroppen har bara sagt godnatt. Nu var jag vaken.

Tar det lugnt även i denna växling och skuttar ut på löpningen. Nu vet jag att jag kommer att klara det. Min plan är att tassa lugnt och fint i värmen och springa varje varv på 7 km på 1 timme. Då hinner jag innan de stänger målet. Bra plan!

Har laddat med min "gottepåse" med cola-gel-pluppar och salttabletter. Har även några gels med mig.

IMG 2806

Tassar ut på banan och möter väääääldigt många som redan gått i mål. Det stör inte mig. Detta är min tävling! De är däremot grymma på att peppa mig hela vägen fram till mål. Springer ifatt familjen och får bästa peppen. Så härligt! Blir ikappsprungen av en supergrym tjej från Halmstad som gör ett fantastiskt lopp. Vi snickesnackar lite och jag säger att hon kan springa på. Det är rena rama döden för mig att prata för mycket då det kan trigga mina kramper. Inte idag! Jag vill bara köra mitt race och vara i mitt egna huvud.

IMG 6528

Banan går tre varv och delvis inne i Land of Legends som är ett stort äventyrsställe med hotell, shopping, äventyrsaktiviteter och badattraktioner i ett. Galet ställe men så coolt att springa runt. Trots att vi sprang mitt i det hela var det inga problem att ta sig fram.

Mina fötter höll på att brinna upp så vid två tillfällen tog jag av mig skorna och hällde vatten över tårna. Perfekt! De serverade små vattenflaskor vid kontrollerna som var perfekt att ta med när jag sprang. Som varmast sa maken att det blev ca 32 grader. Jag störs inte av värmen utan tassar bara på i mitt tempo.

IMG 6527

Nu var det äntligen dags att få korsa mållinjen och få hjula in i mål. Vilken känsla!! Hinner gra en high five med speakern innan jag gör sista hjulningen.

Jag fixar löpningen lugnt och fint på 2:23. och mitt mål var under tre timmar. Helt okej, eller vad säger ni? 

IMG 6204

Möter upp familjen och kramar dem över staketet. Jag hade en förhoppning på 8 timmar (maxtid är 8,5 tim) och trodde att jag kommit in på 7:29 när maken stolt visar att jag kom in på 6:59!! Wow! Där brast jag ut i tårar!

IMG 5959

Allt jag gjorde var att tro på mig själv, ta det i min takt och bara njuta. Fy tusan vad jag är bra!!

Kolla gärna på min vlogg från tävlingen! Klicka in på länken här!

Är du intresserad av denna tävling så kan jag varmt rekommendera den. Snabb bana, bra organiserat och lätt att ta sig. Ur familjesynpunkt så funkar det superbra att ta med familjen. Fråga mig gärna om du vill åka så kan jag hjälpa med allt du behöver veta.

Tack för bästa support, pepp och all kärlek! Ni rockar!

Tack bästa maken och Tilde för er support på plats och Filippa där hemma. Utan er hade det aldrig gått!

Kärlek!!