IMG 4765

Det gick inte att ta miste på min glädje under Ramboll Stockholm Halvmarathon och här kommer en liten race report.

 

Fy fasiken vad min kropp har bråkat på sistonde. När jag tror att den är på rätt väg får jag bakslag. Detta år har det nog varit fler än jag kan räkna. Men jag gör precis det som jag föreläser om - jag försöker helt enkelt hitta ett nytt sätt att ta mig mot mitt mål. 

Förra helgen cyklade jag lite över distansen som jag ska köra den 28/10 i Ironman 70.3 Turkey. Och nu var det dags att springa en halvmara som jag kommer att avsluta med i Turkiet. Jag vara faktiskt riktigt nervös för om kroppen ville göra detta eller ej. Men jag tänkte att jag kommer i alla fall ha en fantastisk dag även om jag inte hinner runt. Målet var att lyssna på kroppen och låta den bestämma tempot. Som jag alltid gör. 

IMG 4752

Har världens bästa hejarklack med in och jag är taggad för en fin dag på Stockholms gator med full service.

Det var svårt att komma fram till toaletterna vid startfållan men väl där gick det superfort. Filmade för vloggen och instastory. Jag har liksom inte mer bråttom än så. För mig är detta en enda stor upplevelse mixat med en gigantisk skopa glädje.

Startskottet för vår grupp gick och jag hade bestämt redan innan att jag inte skulle följa med i rusningen. Tassade på och bara njöt. Kilometrarna bara rasslade till. Jag kom på mig själv med att springa med ett stort leende. Ni vet det där löjliga smilet där man är så där galet nöjd? Precis så.

Jag gillade verkligen banan och fick inga problem med andningen. Hade inte ont någonstans utan bara lite trött i låren de sista km in mot mål men då var jag så euforisk att de bara trummade på av farten. Hahaha!!

Såg till att fylla på med vätska och tog två gels under vägen. Jag behövde inte mer än så.

Solen strålade, publiken var fantastisk och Stockholm visade upp sin bästa sida. Det enda tråkiga var faktiskt att jag inte fick springa med min bästa kompis Ann men å andra sidan var det nog bra. Hade jag babblat så hade det med största sannorlikhet triggat igång mina kramper. Så det var nog bra ändå... 

Självklart filmade jag under loppet och det kommer snart på vloggen. Håll utkik till helgen. Under tiden får ni gärna kika in på min kanal och se de andra vloggarna jag gjort.

När det bara var några km kvar kommer en tjej upp vid sidan av mig, lika euforisk som jag och vi pratade lite. När vi sprang över Slussen sa vi att nu drar vi mot mål. SIsta km tog vi ut oss det sista och pushade varandra in mot mål. Tack Lisa för din energi och grattis till din första halvmara!

Visst är det underbart när man hittar nya fantastiska människor och får nya bekantskaper? Älskar det!

IMG 4747

Som ni själv har fattat så var det bara ett endaste lyckorus. Jag klarade det banne mej! Ännu ett steg närmre mitt mål - att ta mig i mål på Ironman 70.3 Turkey. Drygt fem veckor kvar och nu ska jag se till att jag klarar simningen också.

Tack kroppen och tack Ramboll Stockholm Halvmarathon för en magisk dag i löparskorna!