IMG 9378 1

Foto: Maria Willers

I helgen sprang jag ett fantastiskt roligt lopp och det bästa av allt är att jag fick springa med min lilla pälskling Lilo.

Jag såg att loppet fanns redan förra året men fick inte till det men i år hade jag det inbokat redan när de lade ut det.

Run with your dog heter loppet och går av stapeln på Stora Skuggan på Norra Djurgården i Stockholm. Loppet är knappt 3 km långt och varje ekipage startar med 30 sekunders mellanrum. Jag som gillar ordning och reda älskar upplägget på denna tävling. Allt gick så otroligt smidigt och du gick bara ner till starten när det var dags för dig och din sötnos att starta.

I och med att loppet går vid ett stort skogsområde finns det möjlighet att ligga i skuggan med sin hund och dessutom så märks det inte att det är så många hundar på plats. Blir inte stressande för varken ägare eller hund.

Lilo hade svårt att fokusera i början på loppet då det fanns så mycket fågelbajs i gräset. Hahaha!! Fanns alldeles för mycket att sniffa efter istället för att fokusera på att springa. Banan låg sedan mestadels i skogen vilket gjorde att vi hade skugga nästan hela tiden. Passade utmärkt en varm majdag.

IMG 9346 1

Extra trevligt att träffa andra löpare/triatleter med sina hundar. Här fina Miranda med sin Pompe och supersnabba Linda med sin Mist.

Är du intresserad så kommer loppet till Borås 14 september. 

IMG 9369

Tack Run with your dog för ett supermysigt och välarrangerat lopp! Vi ses nästa år!