IMG 6980 1

Visst är det bra att utgå från olika upplägg och mot ett särskilt mål, följa en speciell pulszon eller följa en ledare men vi skulle också må bra av att släppa just det. Våga träna på känsla och ta bort klockan om det är den som styr dig. Bara strunta i alla måsten liksom.

Samla ihop ett gäng, stora som små, och skutta ut i skogen. Spring, lek, klättra, kör styrka tillsammans, utnyttja skogen och använd fantasin. Krångla inte till det! Låt någon annan bestämma vad ni kan göra och våga utmana dig att inte alltid gå på max utan gör den mer lekfull. Häng i en lekpark. Tro mig, även tonåringar älskar det!

Självklart kan den lilla tävlingsdjävulen få kicka igång någon gång men våga njut av upplevelser och glädje i träningen. Fantastiskt härligt och det ger också mer plats för gemenskap. Det finns tid att vara social och att skratta mycket. Ibland kan det ge lite välbehövligt perspektiv på varför vi egentligen tränar.

IMG 5337 1

Samla ihop ett gäng och spring en sträcka och avsluta med fika. I söndags skapade jag ett FunRun där vi tog tåget från Åkersberga och in till Stockholm, tog en frukost på supermysiga MrCake för att sedan leta oss hemåt längs Roslagsbanan. Det var en sån vacker dag så vi vek av och sprang längs vattnet i Djursholm. Det gjorde inget att det blev 4 km extra när vi hade så otroligt mysigt. Efter ca 19 km stannade vi i Viggbyholm för att ta en snabb fika. Några hoppade av, några hoppade på, Lilo blev levererade till oss och vi fortsatte att tassa vidare hemmåt, ca 14 km kvar. Jag, Ann och lilla Lilo klev av efter 25 km då jag kände mig riktigt nöjd. Och resten fortsatte hemåt. Fantastiskt mysigt och kan varmt rekommendera det. De som ville springa lite snabbare loopade helt enkelt lite då och då. Grymt roligt!

IMG 5367 1

Stjärtlappsintervaller, ja du läste rätt, fick min underbara löpgrupp göra i måndags då vi fortfarande hade lite snö kvar. Efter uppvärmning och löpskolning fick de köra backintervaller. Backen ser inte så brant ut men den känns. För de som ville så fick de springa upp och åka stjärtlapp ner. Så himla roligt och sjukt jobbigt. Prova!

Det finns såklart en massa roligt man kan göra. Vad gillar ni att hitta på för att få den där härliga upplevelsen utan stress och måsten? Stannar ni och fotar om ni ser en fin vy? Berätta!

Ut, upplev och skratta mycket!