Jeanette 19liten

Fotograf: Sussi Lorinder

Sätter du mål och delmål för att utveckla dig själv eller är det en ont måste? Vad behöver du för att driva dig vidare i din egna personliga utveckling? Vad är utveckling för just dig?

Jag har alltid älskat att sätta upp nya mål. Jag har alltid många mål uppsatta med flera delmål. Några ligger 5-10 år framåt och ganska många i mer närtid, ca 1-2 år framåt i tiden. Målen kan alltid justeras lite efter vägen. Att sätta mål känns meningsfullt och framför allt så är det riktigt roligt! Jag skriver alltid ner dem så att jag kan kolla på dem och bli inspirerad. Hur gör du för att hålla motivationen uppe?

Många tror att har jag bara satt upp mitt mål så är det bara att tuta och köra. Ibland kanske men tyvärr är det inte alltid så enkelt. Beroende på vilket mål och delmål vi satt så kan ju faktiskt saker hända efter vägen. Det är nog mer regel än undantag. Vi blir sjuka, skadade, något händer på jobbet/hemma eller så ja det kan ju hända precis vad som helst. Då gäller det att vara lite flexibel och att inte ge upp. Att acceptera läget och utgå därifrån. Livet är inte lätt och det händer saker, lite som en berg-och dalbana, det flyter på och det kan ibland bli lite motgång. Deal with it!! Men ge inte upp.

Jag kan säga att jag är en riktig mästare på att vara flexibel men nå mitt mål det ska jag! Brukar säga att vägen till målet är ju resan och den är oftare mer krokig än spikrak, men tänk vad mycket jag får uppleva efter vägen.

Förra året fick jag verkligen utmanas och utvecklas mer än jag trodde var möjligt. Att stå på toppen av Kilimanjaro eller att springa över mållinjen under Heroes Hour på Ironman Kalmar var magiskt. All ät verkligen möjligt! Om det var lätt och enligt plan? Absolut inte. Det var väldigt krokig men så värt det.

Det är coolt att ha mål och ha ett driv framåt. Det får oss att utveckas. Livet är en enda lång härlig skola och jag vill verkligen leva den fullt ut. Lära mig mer och mer.

Under 2017 hade jag inga mål som 2016 pga att kroppen stökade utan jag fokuserade på att utvecklas mer. Okej det blev två Ironman 70.3 på Mallorca och i Jönköping.  Just nu läser jag under 6 månader till Internationell Certifierad Coach på Skandinaviska Ledarhögskolan i Örebro. Så roligt och utvecklande. Har även gått en kurs i att bli en tuffare talare och förbereder just nu min inspirationsföreläsning. Det kommer bli en spännande höst minsann.

Så hur ska du göra för att sätta mål och få mer driv framåt? Ta ett tomt papper och börja skriva ner 10 mål som du vill ha. Det är helt upp till dig vad dina mål är. När du sedan har specat dem så skriv ner tre steg på vägen dit, dina delmål så att det blir lättare att nå ditt mål. Skriv ner exakt datum när du senast ska nå dina mål. Gör nu en handlingsplan om vad du behöver för att nå dit. Kom ihåg att njuta av resan till målet.