Det här passet går lika bra att köra med vanliga gummiband men har valt att köra med detta långa och lite tyngre variant.

Du kan välja om du vill köra 10-20 reps alternativt 30-60 sek på varje övning. Kör så många varv du vill.

Snabbt och effektivt pass att köra.

Lycka till!!

 

IMG 8192 IMG 8194

THRUSTERS - Stå på gummibandet och dra upp det så att du har det i dina händer ovanför axlarna. Starta i bottenläget på en benböj. Tryck ut knäna lite lätt, spänn rumpa & mage och samtidigt som du reser dig upp sträcker du armarna ovanför huvudet. Kom tillbaka till startläget och upprepa. Tänk på att ha en bra hållning under hela rörelsen.

 

IMG 8195 IMG 8196

BOXNING - Stå höftbrett isär och placera gummibandet bakom bröstryggen och håll i ändarna. Jag har vikt gummibandet dubbelt. Spänn mage och rumpa. Börja boxas! Håll ett bra tempo så får du in lite flås.

 

IMG 8197 IMG 8198

UTFALLSSTEG SIDAN - Stå på ett ben och ha gummibandet runt midjan. Se till att det är lite motstånd redan från början i ditt gummiband. Ta ett steg till sidan och skjut rumpan bakåt samtidigt som du böjer på benet du klev till sidan med. Tänk på att trycka ut knät lite lätt, spänn rumpa & mage innan du går tillbaka. Jobba från sida till sida men tänk på att ha en bra hållning innan du faller ut till sidan.

 

IMG 8199 IMG 8200

LÖPNING MED MOTSTÅND - Ha gummibandet runt midjan och se till att du har ordentligt med motstånd. Spänn mage och rumpa och börja spring på stället. Gör det jobbigare med att använda dina armar.

 

IMG 8201 IMG 8202

UTFALLSSTEG - Ha gummibandet runt ditt knä och lyft det fria benet. Hitta en bra hållning och gör ett utfallssteg framåt. Dra in svansen, spänn rumpan och lyft blicken innan du trycker dig tillbaka. Upprepa klart på samma ben innan du byter. Tänk på att trycka knät lätt utåt så att det inte faller in.