Nu börjar många liksom oss gå på semester och kan tycka att det är svårt att få till träningen. Jag tycker faktiskt tvärtom så jag tänkte ge er lite tips för en sommar och semester fylld med träning. Jag kommer även att under sommaren uppdatera er här på bloggen och på Instagram.

Just nu den här veckan är vi i Halmstad på semester då dottern är på cheerleadingläger. Vi har med oss båda hundarna och vill vara standby till dottern och hennes kompisar. Hittade en supermysig liten stuga precis vid Mellbystrand, Sveriges längsta sandstrand på 12 km, som dessutom bara ligger 16 minuter från arenan.

Det kan tyckas svårt att träna när man har barn och/eller djur med sig som man inte kan lämna. Har man hund får man liksom anpassa sig för inte ska dom tillbringa dagarna ensamma i en stuga och våra hundar lämnas aldrig i en bil ensamma såvida det inte spöregnar och då max tio minuter. Vi har en bur så bakluckan kan öppnas och där kan man sitta och instagramma eller läsa en bok samtidigt som voffsingarna njuter av sällskapet. Det har blivit många timmar i luckan och det är hur mysigt som helst. Vi passar på att göra lite utflykter samtidigt som den ena tränar. Några gånger har vi åkt till arenan för att hälsa på dottern, ja då har vi bara tränat lite senare istället. Självklart hinner vi med en massa mys, läsa böcker och sköna promenader däremellan.

Dessutom är det roligt att hänga på under träningsrundorna då det blir fikastopp, nya byar/städer, lekparker, roliga och mysiga affärer efter vägen. Ställen man kanske inte hade hittat annars.

IMG 7982

Myspromenader på stranden i solnedgången. Fantastiskt vackert och nöjda hundar.

I måndags sprang jag och Lilo 11 km från Mellbystrand till Båstad längs deras vackra strand där maken och Oreo mötte upp oss. Vi passade på att utforska området i Båstad och ut på Bjärehalvön för våra kommande cykelpass. Så vackert!

Givetvis blir det många hundpromenader som gör att vi utforskar området omkring oss där vi bor.

I tisdags började maken cykla ut på en 6 mils runda och under tiden passade jag på att jobba lite och gå en lång härlig långpromenad. Sedan bytte vi och jag fick dra iväg. Cyklade samma runda fast jag fick lite support utefter vägen av bästa maken och hundarna fick rasta på många nya ställen.

IMG 8064

I onsdags skuttade maken iväg på en längre cykelrunda och rekade lite nya vägar. Väl tillbaka drog vi in tillHalmstad för att träffa fina dottern en sväng. Väl tillbaka var det redan sen eftermiddag och det var dags för min träning. Jag fick köra backintervaller längs gamla E6:an. Det var ganska brant men toppen för en härlig tempobackerunda. Fick ett litet psykbryt mitt i backen när en lastbil med tungt släp kör ut precis framför mig. Va fan!! Visst han höll ut men jag hann cykla upp jämnsides med hela jävla skiten bredvid mig. Var så förbannad så jag drog efter honom i en jädrans fart och kom ifatt honom vid nästa mack inte långt därifrån. Cyklar förbi maken som satt där och såg mig flyga förbi. Tog två andetag och frågade lite fint vad tusan han sysslade med. Han stog helt chockad och fattade ingenting. Hans kommentar först var att: jag höll ju ut. Men herregud sa jag, jag kan väl inte veta det när du kör ut framför mig. Det slutade gott och han bad om ursäkt. Jag kunde sedan cykla vidare. Faktum var att jag önskar fler skulle reagera som honom.

IMG 8170

Att ha bästa hejarklacken efter vägen är helt fantastiskt!

Avslutade mitt cykelpass med ett löppass med lilla Lilo. Och det var inte vilket löppass om helst utan kroppen svarade bra och jag kunde jobba lite hårdare än normalt och fick INGEN känning efteråt. Wow! För tidigt att veta om medicinen håller men jag kan ju alltid hoppas...

IMG 8174

Avslutade kvällen på stranden med Thaimat och färska jordgubbar. Magiskt!

IMG 8118

Idag torsdag har vi myst på morgonen, träffat Tilde inne i Halmstad och sedan skuttade jag ut på stranden med Lilo på ett riktigt skönt löppass. Så vacker och helt enkelt fantastiskt. Njuter av varje sekund här.

 IMG 8224

Maken har njutit av att simma öppet hav. Jag njöt med hundarna i min nya DryRobe. Ett helt suveränt plagg! Stannade på land. Haha! Så galet blåsigt och typisk "sverige-sommar-kallt-väder". Så jag håller mig på land ett tag till.

Imorgon ska vi in en sväng till Tilde och sedan blir det styrka och simning för oss båda. Maken simmar öppet hav och jag i en liten uppvärmd pool (lär väl bli snurrig av allt vändande). Medan maken simmar kör jag styrka och självklart med vovvarna.

Ett tips till er med mindre barn som inte längre sitter i barnvagn. Sätt dem på cykeln och gör lite utflykter om ni är ensamma, träna i lekparken, ta en tur i skogen och kör en tarzanbana. Finns hur mycket som helst att hitta på med kidsen!!

Fortsätt gärna kika in här på bloggen lite då och då så lovar jag att komma med lite träningsinspiration, nya pass och lite annat. Mycket av det vi har gjort nu under den här resan är upptakten till vad som förhoppningsvis blir en bok om hur man kan träna med sina hundar.

 Stor kram till er alla!