Landar hemma med ett leende efter en helt magisk helg i Lund. 

När våra supergrymma triathleter Amanda Bohlin och Mikaela Persson skrev att de tänkte ha en triathlonhelg för tjejer och då jag har tränat på tok för lite under vintern pga kroppen inte varit på min sida denna vinter och försvunnen träningsgnista, tänkte jag först att jag inte vågade anmäla mig men ändrade mig. Det är ju precis det här som jag behöver! Lurade med mig min fina vän Ann som älskar upptåg och träning (hon brukar inte vara svår att "lura med"). Hon, som också haft en tuff vinter, sa att vi kan ju alltid cykla själva om vi inte hänger med. 

Sagt och gjort, vi anmälde oss och snart var det dags att åka hela vägen ned till Lund. Roligt att få träna på en ny plats och dessutom i en del av Sverige dit våren hunnit. 

Vi åkte direkt efter mitt yogapass på fredagsmorgonen och med tre korta stopp efter vägen hade vi hela 15 minuters marginal när vi kom fram. In på cykelaffärens toalett för att byta om, sätta ihop cykeln, pumpa och vips var vi redo. Haha!! Det gäller ju att ha marginalerna på sin sida och det här var ju oceaner av tid.

Innan det var dags hade vi fått schemat mailat till oss och jag såg verkligen fram emot att köra igång för det var ett välbalanserat försäsongsschema.

Vi var sju glada tjejer från olika delar av Sverige som samlats för att träna ihop med Amanda och Mikaela.

IMG 3741 

Rullade ut på cykeln och fredagens cykling skulle pågå i två timmar med fokus på att träna klungkörning, tecken och att känna sig bekväm på cykeln och i gruppen.  En bra avrostning efter vintern med andra ord. Jag, som hade tempocykel, fick ligga längst bak och ligga i tempobågen. Jag kan ju inte cykla på racer eftersom jag inte kan hålla i ett styre och måste ligga ner i bågen så mycket det bara går. Det blir ju inte lika socialt men å andra sidan är det väldigt bra träning inför Ironman 70.3 Mallorca. 

Jag var uppe en stund för att testa Belgisk klunga och trycka på utför med Amanda brevid mig. Vilken galet underbar känsla!! Älskar utför, speciellt när det bara är rakt fram. Bara att trycka på, göra sig liten på cykel och känna farten!

Otroligt mysiga vägar vi cyklade på i ett vårligt Skåne och jag njöt fullt ut. 

Kände mig lite vinglig under teknikpasset men vad roligt det var!! Totalt fick jag ihop 5 mil på cykeln vilket är en bra start på säsongen.

Amanda och Mikaela fanns för oss alla hela träningpasset och supportade oss alla. De är verkligen grymma dom här två tjejerna.

IMG 3745

Magisk känsla att äntligen få cykla på min lilla pärla. Älskade cykel!! 

Ann och jag var helt slut så vi ramlade ner i sängen på hotellet och somnade gott den kvällen.

Lördagsmorgon och samling kl 08.00. Idag var det dags för ett långpass. Kan erkänna att jag var lite nervös då jag inte riktigt visste hur kroppen skulle orka. Amanda och Mikaela hade återigen lagt upp en bra plan för dagen så att alla fick ut maximalt av dagens etapp. Vi körde tre och tre, klunga, fri fart och lugnt snacktempo. En härlig blandning. Tjejerna la också upp det så att jag kunde ligga så mycket som möjligt i tempobåge vilket gjorde att jag fick slita ganska mycket själv. Perfekt för mig inför tävling.

Alla vägar som vi cyklade på var så fina. Det blåste ganska rejält (hade inte väntat mig något annat av Skåne) men det var bara så magiskt att få cykla på nya vägar, andas vår och njuta med detta goa gäng!!

IMG 3748 IMG 3749

Glad tjej trots cykelhaveri.

Efter ca 5 mil, när jag försöker komma ifatt gänget, ser jag en uppgiven Ann i en backe stå böjd över sin cykel. Cykeln har gått sönder och är helt obrukbar. Vi står långt ute på den skånska landsbygden och ingen taxi vill komma ut. Panik! Alla försöker ringa till alla de känner i närheten men ingen är hemma. Sedan säger en av tjejerna i gruppen att hennes sambo kan komma. Vilken hjälte!! Ann och Amanda står kvar i blåsten för att bli hämtade och vi cyklar resten av vägen hem där vi möter upp dem vid cykelbutiken igen.

Vi får, förutom cykelhaveriet, en helt fantastisk cykeldag. Det bästa av allt - jag har cyklat 9 mil och inte fått en endaste krampkänning.Kollar pulsklockan och jag har legat helt perfekt i pulskurvan. Heja mig!! Nu visar pulsklockan sig vara ordentligt nyttig.

Alla åkte hem till sig för att fylla på energi, duscha, byta om och göra sig redo för eftermiddagens löppass.

Vi samlades vid Stadsparken i Lund, värmde upp tillsammans, körde dynamisk rörlighet och löpskolning innan vi skuttade ut på en löprunda. Jag och Ann sa direkt att vi höll i "partygruppen" längst bak. Jag är livrädd att gå upp förmycket i puls så jag ville vara noga med att ta det lugnt och fint. Vi delade in oss i grupper och skuttade iväg.

 IMG 3846

Grymmaste gänget!!

Samlade ihop oss igen i Stadsparken för att köra en massa roliga parövningar med fokus på core. Så galet roligt och vi föll mest ihop i asgarv kändes det som. 

IMG 3829

 IMG 3807

Grymt roligt pass! 

Innan vi skuttade tillbaka våra 2,5 km till hotellet stannade vi till i centrum och åt en liten sushi. Sedan var det lätta steg iväg. Folk tittade lite konstigt på oss när vi kom in i restaurangen med träningskläder en lördagskväll. Vi bad om att få sitta vid dörren. Kanske lika bra....

Somnade även denna kväll väldigt gott.

Dags för sista träningsrundan innan hemresan. Söndagen pass skulle bli ett brickpass. Vi cyklade ut till växlingsplatsen några km bort för att sedan cykla både cykelrundan på 5,5 km och löprundan på 900 m ett varv innan vi skulle köra igång.

IMG 3995

Hann ta en fin bild innan solen gick i moln.

IMG 3994

IMG 4002

Dagens växlingsområde. Så fint.

Jag och Ann (som hade fått en lånecykel denna dage tack vare BikeBIte!) teamade ihop oss och körde ett pass ihop. Det kändes så himla bra. Ingen stress på cykel och sedan på löpningen vågade jag trycka på lite. Kanske lite för mycket. Fick ingen förvarning utan när jag kom till växlingsplatsen och stannade så hann jag inte reagera innan jag fick ett krampanfall. Normalt börjar det rycka i vänster sida när pulsen kommer för högt, vilket jag försöker undvika, men nu kom det när jag stannade. Ann tog mig snabbt till sidan och la mig ner i gräset. Jag fick till slut kontroll på andningen och kunde fortsätta träningspasset. De andra i gruppen hann köra en omgång mellan och vi kunde hänga på den sista rundan. 

Jag har slutat att bli frustrerad utan gör bara det bästa av situationen. Såg efteråt att jag låg på för hög puls. Jag får helt enkelt hålla mig från pulshöjningar i löpningen. Vem vet - det kanske trots allt är bra på långdistans då jag helt enkelt bara måste hålla mig under min tröskel. 

Avslutade med att cykla tillbaka och för att avsluta en helt magisk helg i ett vårligt Skåne! Jag hade aldrig behövt oroa mig innan helgen, fantastiska coacher som såg till att alla blev utmanade.

IMG 4014

Tusen tack Amanda och Mikaela för en grym träningshelg och hoppas ni gör en till mycket snart.

Har ni möjlighet så kom på en av deras träningshelger. Proffsigt, roligt och bra upplägg.