IMG 0309

Trots att jag bitvis (understatement) har haft många motgångar med min kropp så har jag aldrig tappat hoppet utan försökt hitta nya vägar. Vare sig det gäller i vardagen, träningen eller i jobbet. Mitt 2016 visade just det - att allt är möjligt!

Idag fick jag verkligen ett positivt resultat från den läkaren som gjorde en koloskopi under narkos. Min tarm såg fin ut och hon hittade inget. De har givetvis tagit prover men oftast så kan de se att min tarm har haft eller har en pågående inflammation. Så vad har jag gjort? Jo jag har ändrat min kost ytterligare lite mer. Inga dieter för det tror jag verkligen inte på utan jag äter det jag tror på och mår bra av. Mycket vegetariskt plus fisk och ägg. Undviker såklart socker, gluten och mjölk. Jag mår så mycket bättre och det visade ju även min koloskopi idag. Så nöjd.

De senaste två veckorna har det varit mycket läkarbesök, provtagningar och telefonsamtal. Det tar gaaaaaanska mycket tid kan jag säga så det var ju TUR att jag var ledig lite längre efter nyår. Ibland känns det jäkligt frustrerande att vara multisjuk, ska driva företag och SAMTIDIGT hinna med att fixa med alla sjukhusbesök för som egenföretagare har man inte riktigt samma skyddsnät som en anställd. 

Jag har haft återbesök hos min hjärtläkare och det var mycket intressant. De har sedan tidigare hittat ett blåsljud men det ska enligt experterna inte påverka mig. I alla fall inte ha något med andningen och kramperna att göra. Det känns ju bra. Min hjärtläkare är väldigt bra och hon sa att hon vill gå vidare med detta. Jag har gjort en magnetröntgen av hjärtat som tydligen, enligt överläkaren, visar något litet intressant fynd. De vet ej ännu om det ska ha någon påverkan eller ej så där inväntar vi svar. Det var iallafall nog för att göra thoraxkirurgerna upphetsade så jag får väl glad för att vara ett intressant objekt. Lite mer fokus är aldrig fel. Sedan ska jag tydligen göra ett VO2 maxtest på testcykel för att se hur jag syresätter mig och sedan vill de dokumentera hur jag reagerar vid kraftig ansträngning. Tufft men så intressant. Jag får ta det som ett annorlunda träningspass. Jaghar ju längtat efter ett tufft intervallpass så jag får passa på att njuta. Haha!!

Trots att allt detta tar mycket tid så känns det väldigt bra att de tar detta på allvar. Så fortsättning följer.

Min hjärtläkare sa ialla fall att min värden och tester jag gjort tidigare var mycket bra och att jag fick fortsätta som jag gör nu. Träna lågintensivt och lyssna på kroppen! Hon blev så imponerad att jag hade gjort en Ironman i augusti. Hon fattade inte att jag hade klarat det. Då kände jag mig riktigt cool. Anything is possible!

Min förhoppning är att de ska hitta något så att jag vet hur jag ska gå vidare med min kropp som bråkar. Känns bra att ha läkare som förstår mig och vill lista ut vad som är orsaken. Jag vet att det kan ta lång tid men nu har de i alla fall börjat.

1 m 100733343 DIGITAL HIGHRES 1327 062389 3308366

Nu har jag gett mig tusan på att jag ska klara en Ironman igen när kroppen tillåter. Första gången hjulade jag för tidigt så jag måste bara göra det igen. #mywaybacktoanironman

Följ min resa här och på Instagram: jeanettetrihealth