IMG 2039

Min lilla virvelvind och jag.

När min dotter i början av sommaren sa att hon ville sluta med godis och läsk sa jag att hon måste vilja det av egen vilja. Inget tvång, måsten eller att vi håller henne borta från det. Nej det måste vara ett eget val. Våga stå för att hon av egen vilja vill detta själv. Våga vara ego.

Nu har det gått tre månader och hon har testat godis två gånger och ångrat sig lika fort som hon stoppat det i munnen. Inte för att hon inte får utan för att hon själv inte vill och/eller inte tyckte det var gott. Vi har inte sagt att hon ska få något för det utan att hon måste vilja det själv. Självklart kommer vi att belöna henne på något sätt, inte för att vi måste utan för att vi vill. När hon minst anar något.

Hon har trots allt kompisar som när dom har ätit godis så har hon avstått. För att hon själv vill. Ingen press från oss utan av helt egen vilja. Hon vågar vara ego och stå för det. Detta gäller faktiskt oss alla. Våga vara mer ego och gör det för att du själv vill och inte för någon annan. Tilde har fått frågan från sina kompisar men hon står på sig och säger att hon inte vill det själv.

Samma sak gäller ju när vi vill ändra något i vår livsstil. Vi måste själv vilja det och stå för det. Att bli helt rabiat blir ju ingen gladare av om det känns betungande. Jag dricker inte heller läsk eller äter godis men känner jag för det så tar jag en liten bit och njuter av det. Inte få ångest eller straffa mig själv. Utan att jag själv har gjort ett medvetet val.

Ibland kan jag få frågan om det är tråkigt att bara äta grönsaker och fisk men nej, det tycker inte jag. Ju renare mat desto bättre mår jag. Så värt det och jag tycker bara att det är roligt att hitta ny inspiration och testa lite nya recept. Det blir ju vad du själv gör det till. Dessutom blir familjen lite nyfikna och vill prova. Win-win liksom.

Det får inte bli tråkigt utan hitta på något annat istället som du kan njuta av.

Vill du verkligen ändra på något så gör det för att du själv vill. Precis som Tilde gjorde. Tilde är en sann inspirationskälla!

Våga vara ego!