Äntligen är det dags för det femte träningspasset och denna gång ska vi köra Tabata-intervaller.

6 härliga övningar som totalt tar ca 25 minuter. Varje övning gör du 8 x 20 sek aktivitet och 10 sek vila. Så varje övning tar 4 minuter. Sedan kör du så med varje övning. Har du kort om tid så gör fyra omgångar istället för åtta på varje övning.

Även här kan du modifiera med andra övningar om du vill det.

Nästa vecka lottar jag ut en vinnare från sommarens träningar så glöm inte att hashtagga din träning med #trihealthfitness eller skicka till mig på SMS på 0707-450907.

Enjoy!

 

IMG 1573 IMG 1576

DJUPA UPPHOPP - stå höftbrett isär, gör en djup benböj och hoppa upp så högt du kan. Tänk på att trycka ut knäna lite lätt så att de inte faller inåt när du gör din benböj. Lyft bröstet och spänn mage & rumpa.

 

IMG 1596 IMG 1597

X - ARMHÄVNINGAR - ställ dig i en armhävningsposition på tå, på knä eller på alla fyra. Flytta ena handen framåt så att dina händer står som i en diagonal och gör en armhävning. Byt sedan diagonal och gör en armhävning. Altinera hela tiden under dina 20 sekunder. Vill du ha det mer explosivt hoppar du mellan diagonalerna.

 

IMG 1600 IMG 1602

SNEDA UTFALL - stå höftbrett isäg och ta ett stort kliv till sidan med överkroppen helt stilla framåt. Flytta vikten till den foten du klev ut med, dra in svansen, lyft bröstet och kom ner i en nigning. Flytta sedan över till andra sidan och gör likadant.

 

IMG 1603 IMG 1604

VRIDÖVNING - stå i en hög planka och kom ut med ena benet under dig och rakt ut till sidan om du kan. Dutta höften i marken och lyft bröstet. Altinera varannan sida. För att göra övningen tyngre så sätter du aldrig ner foten i marken utan gör övningen precis likadant men med foten i luften istället.

 

IMG 1605 IMG 1606

HÖG PLANKA MED KLAPP - stå i en hög planka och klappa med din hand på motsatt axel. Altinera sida-sida utan att flytta på kroppen. Du ska vara helt still med kroppen! Går att göra på knä eller på alla fyra.

 

IMG 1607 IMG 1608

HÄNGBRON - sitt på rumpan med fötterna framåt, placera händerna i marken vid höften och lyft rumpan. Runda ryggen lite lätt, spänn magen och skjut sedan fram höften. Lyft upp höften så högt du kan mot himlen/taket. Övningen är en långsam övning.

 

Stort lycka till!