Ironman Kalmar närmar sig med stormsteg och jag har verkligen försökt att få till riktigt bra pass under semestern. Kvalitet och inte kvantitet för annars riskerar jag att kroppen sparkar bakut. Efter Ironman 70.3 Jönköping var det fokus riktigt långa pass. I kombination med familjemys och att måla huset. Hahaha!! Inte alltid det lättaste men tycker att det har gått bra att få ihop familjepusslet.

Med tanke på att jag fick min nya cykel rätt sent så har jag fått till bra pass tycker jag.

Efter Jönköping tog jag en vecka där jag gjorde lite allt möjligt men har sedan kört på riktigt bra. Här kommer lite från mina träningspass.

Jag tycker att det är skittråkigt att köra samma rundor så jag försöker hitta på lite nytt och tagit tillfället i akt när vi varit någonstans.

Så på mindre än två veckor har jag fått till riktigt bra pass trots semester och familjemys.

 

Myslöpning till Viggbyholms Stationscafé

Min underbara kompis Emma från Göteborg var och hälsade på så jag ville visa henne min favoritrunda och favoritcaféet. Inte det längsta passet men oj så mysigt! 14 sköna km blev det. Självklart hakade även Ann och Lilo med oss.

IMG 0801

 

Cykelpass i de Värmländska skogarna

Det är otroligt vackert i Bergslagen och när vi var och hälsade på hemma i Karlskoga hade maken och min svåger redan listat ut vilken runda jag skulle cykla. Otroligt vackert men galet tufft med många sega och långa backar. Bra träning och precis det jag behöver! Fick ihop 118 km och inget fik fanns det heller. Haha! Hittade dock en liten mack i Grythyttan efter 7 mil och kunde fylla på med lite energi.

En av sträckorna kunde jag lätt ha kört tempo fram och tillbaka på. Så vackert!

IMG 0914

 

Vacker kvällssimning i vår fina Drängsjön

Jag verkligen älskar vår lilla "pöl" som vi simmar i och vattnet är riktigt rent. Drickbart faktiskt. Jag, maken och min fina vän Ann simmade drygt 2 varv och slutade på 3,2 km. Check på den! Dock behöver jag lite mer utmanande vatten inför Kalmar... Måste jobba på det.

IMG 0585

 

Längsta cykelpasset gjort

Fick med mig min kompis Sussi på ett riktigt långpass. La upp en plan och maken tyckte att det var en bra plan. Jag behövde mer mil i benen och trodde att det skulle landa på ca 13-14 mil. Det landade på 16 mil och det visste han hela tiden!!! Hahaha!! Bästa maken! :) 

Efter 11 mil blev det ett stopp på grymma Drömkåken där maken och tjejerna mötte upp oss. Riktigt mysigt och perfekt väder.

IMG 0977

Jag veeeeet att jag ska nöta på utan paus och ha allt på cykeln men det blir så fruktansvärt tråkigt då!!

 

Längsta och mentalt tyngsta simpasset

Tog med mig maken och Sussi på en tur till Largen. En sjö som ligger ca 25 minuter från oss. Det är riktigt klart vatten och du kan lätt få till 4 km när man simmar varvet runt. Jag har ju simmat Ironmandistansen i bassäng i år men inte utomhus. Perfekt med en stor sjö och klart vatten. Det kändes som om det var första gången för mig - hyperventilerade och fick lite panik. Jag försökte verkligen ta det lugnt och fokusera på min simning men det gick bara inte. Trots det så simmade jag på och fick ihop 3,9 km. Där och då ville jag slänga in handduken och strunta i Kalmar. Bajspass...

IMG 8840

(bilden är inte från passet i Largen. Det hade inte passat med en bild på mig efter det passet - arg som ett bi) 

Träningsdag med klubbisarna

Det är så grymt i vårt klubb Norra Stockholm Endurance för alla lägger ut lite olika spontan events och så hakar man på det som passar en. Detta event hade jag lagt ut och det är så mycket roligare att göra träningsdagar tillsammans med andra.

På agendan denna dagen stog 1 timme simning i vår sjö, hem för att mysa med kaffe och ombyte, möter upp alla vid en parkering så att de som bor i kommunerna runt oss har lite lättare att ta sig dit. Parkerar och ut på cyklarna, en timme ut i valfritt tempo och sedan tillbaka till bilarna. Lämnar cyklarna och sedan direkt ut på löpningen där vi sprang 30 minuter ut och 30 minuter tillbaka. Alla tar det i sitt tempo och eftersom alla vänder efter tid och inte sträcka kan alla delta oavsett tempo.

Efteråt packade vi in oss i bilarna och åkte hem till mig där vi mös och fikade. Mycket snack om Kalmar blev det såklart!

IMG 1160

 

Första havssimningen för i år

Åkte ut till våra kompisar Calle och Lotta som också är triathleter (modell supererfarna). Älskar när folk bjuder in en och säger att vi ska ta med våtdräkten. Underbart! Jag ville bara testa att simma lite i havet och vågorna. Ville INTE få panik igen. Istället blev det tvärtom! Det var så otroligt roligt och jag hade gärna simmat längre än 30 minuter. Underbart att få till en skön känsla igen!

Jag hade dessutom gärna stannat på denna ön ett tag till. Så mysigt! Det blev bad, fika, kollade på öns tennisturnering, airtrackträning och bräda efter båt. Gissa om jag hade en lycklig dotter med mig hem! 

IMG 1311

 

Långpass cykel med bästa klubbisarna

Oftast när vi cyklar så får alla cykla i sin takt och så samlas vi upp efter vägen. Idag körde vi lite mer klunga och hej vad det gick. Så galet roligt! Ingen stress utan vi tuggade på. Lyckades trycka på lite mer än vanligt och kroppen höll nästan hela vägen. Självklart kunde vi inte motstå att stanna vid världens bästa fik, Drömkåken. Stog och pratade med en dam i kön som var så otroligt faschinerad över att vi cyklat så långt och att jag såg så glad ut. Vem skulle inte göra det när det känns så fantastiskt bra! Grymt gäng, kroppen är med och solen skiner - absolut inget att klaga på!

De sista fyra milen hem var det den värsta motvinden jag någonsin cyklat i!! Jösses! Men tänk vilken bra träning inför Kalmar. Det var här som kroppen bråkade lite men det var det så värt. Grym dag på cykeln.

IMG 1319 IMG 1327

IMG 1323

 Ren glädje!

Idag har jag inte gjort någonting utan fått en grym massage hos bästa massören och klubbkompisen Karin. Så välbehövligt!

Under resten av veckan ska jag försöka få till lite mera mängd men inte mer än pass på 2-3 timmar. Eftersom jag kör så lågintensivt så blir jag inte lika trött som om jag skulle ta i hårdare på mina pass. Dessutom håller jag ju värken borta! Win-win liksom!

Mindre än tre veckor kvar till Kalmar!