Jag har de senaste åren jobbat mer mot friskvård på företag. Ett område där det finns väldigt mycket att göra. Företagen är redan generellt sätt duktiga på att ge sina anställda en friskvårdspeng som utnyttjas av de som redan är igång och tränar. Vi behöver nå de som inte riktigt har kommit dit - ännu. Det som jag vill göra är att ha friskvården mer kopplad till själva arbetsplatsen då det dels blir mer effektivt att ha det i samband med arbetet och även att det blir en härlig teamkänsla. Varför lära ut rörelser på gymmet som ska användas på jobbet när man kan göra det i verkligheten? Det spelar ingen roll om det är ett litet eller stort företag, alla behöver mer friskvård för att orka det enorma tempo vi håller idag både på arbetet och även på fritiden. Ohälsa kostar stora summor pengar så i mångt och mycket är det en investering. Att det ser ut som om företagen kommer att få ta ett betydligt större kostnader för sjukfrånvaro och rehab i framtiden spelar också in.

Givetvis bestämmer företagen hur stor satsningen kan vara men det jag har sett är att alla har fått grymma resultat även med en liten insats. Nu pratar vi inte bara om vem som springer snabbast på milen utan vi pratar välmående och ökad förståelse för att ta eget ansvar för den egna hälsan. Bara att man väcker tanken runt vems ansvar hälsan egentligen är leder till att tankesättet ändras. Alla behöver vi få en liten extra push och pepp för att ta ett kliv upp på sin "välmående-trappa" oavsett vilken nivå vi är på. Jag vet att det är viktigt att vi pratar välmående utan att alltid ha prestationskrav på oss och att locka fram glädjen och sammanhållningen. Det om något ger resultat!

Det är där jag kommer in som en glad liten inspiratör!

Alla mina företag har olika upplägg vilket är fantastiskt roligt. Jag håller i gruppträningar som core, funktionell styrka, yoga, box och löpgrupp återkommande varje vecka. Sedan är jag ute på olika event, håller i föreläsningar, hälsoprofiler, skriver nyhetsbrev varje vecka och/eller månad, personlig träning på arbetsplatsen och gör specifika träningsprogram.

IMG 6258

Just nu är jag inne i ett otroligt intressant projekt där jag jobbar med friskvårdsfrågor för ett företag för hela Sverige och får bl a åka ut och inspirera uppvärmningsledare som håller i morgongympan på byggen runt om i landet. Jag driver även andra viktiga frågor vilket känns riktigt spännande. Kommer blir ett roligt friskvårdsår. 

Känner mig otroligt priviligerad att ha blivit sponsrad av flera stora företag inför min bestigning av Mount Kilimanjaro. Min resa dit var ju inte bara nöje utan för att i samband med Sveriges Television göra ett program till Landgång där mina autoimmuna sjukdomar spelade en stor roll. Skulle jag trots mina svårigheter i vardagen med mina sjukdomar klara av att bestiga detta berg? Det var en riktigt tuff och utmanande resa som jag också är ute och föreläser om. Allt är möjligt och det gäller att hitta sätt att klara av dem trots lite hinder i sin vardag.

 

Vill du att jag kommer ut till ditt företag i höst? Hör gärna av dig till mig - stora som små uppdrag är alltid intessanta. Maila mig gärna en förfrågan på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.