Det var inte helt fel med en stor sol, klarblå himmel och sådär härliga 23 grader när det var dags för kvällens simpass utomhus. Jag har anmält mig till Coach Luddes OW-pass i grupp för att träna på att simma i grupp och att få ändan ur och verkligen VÅGA simma. Finns liksom inga genvägar för att förbereda sig för Kalmar i augusti.

Erkänner faktiskt att jag är en riktig mes när det gäller att simma med många andra och på de tävlingar som jag har medverkat i så har jag medvetet ställt mig längst bak. Jag anser mig också som väldigt långsam bland alla andra supertriathleter och vågar inte tro på min egna förmåga. Hoppas att denna kurs ska göra mig lite modigare för det är inte alltid så enkelt att ta sig förbi en mur av bröstsimmare (som också startar sist).

IMG 8506

Bästaste Ann som alltid hänger med på mina bus.

Var faktiskt ruggigt nervös inför starten då vi skulle vara 55 pers i vattnet. Möter upp en massa härliga klubbisar och nervositeten börjar rinna av mig. Känner mig trygg bland alla vänner.

Börjar toksvettas med våtdräkten på mig när vi har genomgång och längtar nu i vattnet. Hoppar i från bryggan för att vara på den säkra sidan. Det är riktigt skönt i vattnet. Inte kallt alls.

IMG 8530

Härligt att se så många NSE:are i vattnet idag (blå mössor).

Sätter igång passet med Luddes assisterande tränare Kalle som håller i vår grupps träning som ska vara nära bryggan. Det är mycket skratt och pepp i vattnet och jag känner mig inte nervös längre. OW-övningarna vi gör är riktigt riktigt roliga och jag känner mig inte alls långsam utan kan fokusera på mina övningar. Njuter av solens strålar som omfamnar oss i vattnet. Magisk kväll och jag är så glad att jag har vågat hänga med den här gruppen. 

IMG 8544

Efter 45 minuter börjar mina händer stelna och jag kliver upp ur vattnet med en riktigt bra känsla i kroppen. 

Det ska bli riktigt roligt att köra dessa träningar två gånger i veckan under hela juni. Min simning kommer kännas så mycket bättre och framför allt så har jag börjat simma ordentliga pass utomhus med en massa andra. Kommer att kombinera detta med Annas grymma pass från min RACE-kurs. Imorgon är sista gången och då blir det dags för Time Trial vilket blir spännande att se.

IMG 8540

Går och lägger mig med denna härliga bild i minnet från kvällens pass. Tack Charlotte för att du tog så fina bilder åt mig. 

 

OW = Open Water = Öppet vatten, vi tränar utomhus i öppet vatten helt enkelt.