Om bara tre veckor är det dags för Stockholm Marathon. Det ska bli fantastiskt roligt och dessutom att få göra det med min fina vän Ann känns grymt bra.

Idag hade vi möjlighet att få springa med Team Stockholm Marathon (TSM Running) och provspringa andra varvet på banan. Ville vi så fick vi dessutom hänga med på ytterliggare 5 km. Planen vara att springa väldigt lugnt och bara mysa. Det hade ju varit lite roligare om det var klarblå himmel och stor sol men vi fick helt enkelt nöja oss med 8 grader, lätt regn och en massa moln. Lucky us liksom!! Nåväl, vi tänkte att det som inte dödar det härdar.

IMG 7844

Vi mötte upp gruppen som skulle springa maran på 4.45. Härligt gäng som vi tassade iväg med. 

Kilometer efter km bara rullade på och jag hörde hur klockan rasslade till vid varje kilometer. Helt plötsligt hade vi sprungit ca 16 km och det var dags för en vätskestation på Norrmälarstrand. Jag och Ann babblade nonstop och hade toppenkul. 

IMG 7857

Colt med alla löpare som ringlade fram.

IMG 7923

Mycket glada tjejer minnsann.

Vi skuttade över Västerbron och vips var vi vid Stadshuset och nu var det verkligen inte långt kvar. Härlig känsla!!

När vi sprang in på Stadion visste vi att vi bara skulle fylla på med vätska och sedan väntade en extra runda på 5 km. Varför inte när vi ändå var där. Allt gick toppenbra men när vi passerat de magiska 30 km började benen stumna lite. Gjorde inte ont alls utan mest bara stumt kring höfterna. Det är ju lätt att börja gå men tänkte att nu är det bara tt bita ihop och tassa på. Det var ju bara dryga 2 km kvar. Plättlätt!

När vi kom upp vid Stadion och skulle svänga in vid klocktornet sa jag till Ann att vi stannar inte utan fortsätter ett varv inne på Stadion. Vi stannar när klockan visar 32 km. Ann hängde snällt med. :)

IMG 7871

Tada!! Vips så var ett långt asfaltpass gjort och jag känner mig grymt nöjd. 

Stor eloge till våra grymma farthållare. Så duktiga på att hålla tempot hela vägen. Tusen tack!!

IMG 7904

Ett handstående var ju bara ett måste på Stockholm Stadion.

Så här på kvällskvisten känns kroppen toppenbra! Nöjd att jag återhämtar mig så snabbt. Lugnt och fint är grejen!!

Nu är det bara att ladda de sista veckorna och hoppas att jag får ett varmare lopp än 2012 och 2015. Ni som har sprungit - ni vet vad jag pratar om! Blir det ett kallt lopp i år igen ska jag banne mig leta efter en varmare mara någon annanstans...