IMG 4758

Jag tycker att det känns konstigt att jag som patient ska vara den som håller koll på min medicinering och boka möten med läkaren för att ifrågasätta just min medicinering. Ska jag också hålla koll på min egen plan framåt är ju frågan? Tydligen är det så. De har inte möjlighet att hålla koll på oss som ändå håller sjukdomen i schack. Det är banne mig ett heltidsjobb att vara multisjuk och tro inte att vi får förtur på vårdcentralen eller sjukhuset.

För ett par veckor sedan så bokade jag in ett planerat telefonmöte med min specialistläkare för att just fråga vad är hans plan med mina sjukdomar och mina medicineringar. Det händer ju så mycket på forskningsfronten så något borde vi väl kunna ändra på så att jag slipper äta all denna skit. Jag vet att det inte är så lätt men något borde vi ju kunna göra. Det påverkar liksom min hälsa.

Så under ett långt samtal kom vi fram till att kortisonet som ger mig så mycket biverkningar var det första vi skulle testa att byta ut. Skönt. Då kröp det fram att det kommit ut ett nytt kortison som inte ger lika många eller nästan inga biverkningar och de har sett fantastiska resultat för de med min leversjukdom. Min läkare tyckte att det var superbra att jag ligger på själv för att få en förändring. Han är bra men tänk om jag inte hade flaggat för detta själv?

Nu har jag ätit dessa kortisontabletter i ca två veckor och jag mår redan så mycket bättre. Har fått lite reaktioner som det oftast blir vid just ett skifte av dessa mediciner men känner ändå en skillnad. Märker att jag tappar vätska och tarmen mår så mycket bättre.  Lycka!!

Håller helt enkelt tummarna för att det bara ska bli bättre och bättre.

Den här veckan har jag inte tränat alls då jag som sagt fick lite biverkningar och kände att kroppen behövde vila. Idag firade jag med ett lugnt långpass på 14 km med mina grymma tjejkompisar som avslutades med mysfika på ett av favoritcaféerna, Viggbyholms Stationscafé. Det kändes så fantastiskt lätt och jag bara njöt i solen. Känns verkligen att våren är på ingång. Me like!

IMG 4731 IMG 4783

Vilken fin start på sportlovet! Tack tjejer! ♥