Ja men då kickar vi igång satsningen mot nästa utmaning i år. Denna utmaning är ju en liten kärleksförklaring till min make då vi firar 20 år som gifta. vid ett svagt ögonblick (förmodligen när jag fick stå ovh vänta under någon av hans Ironman tävlingar) så sa jag att om jag någon gång ska göra en hel Ironman (3,8 km simning, 18 mil cykel och 4,2 mil löpning) så skulle jag göra det när vi firar 20 år som gifta, vilket är i år. Så med endast 6 månader kvar till Ironman Kalmar startar jag upp med min träning på allvar.

Eftersom jag har mina autoimmuna sjukdomar så kan jag ju inte träna hur som helst. Det i sig är en enorm utmaning. Så för att vi ska få detta att funka så kommer vi att installera elektroniska växlar eftersom mina händer inte alltid funkar som de ska och det kan vara omöjligt för mig att växla manuellt. Träna långa och lågintensiva pass för att vänja kroppen att hålla på länge. Detta gäller framför allt simning och cykel. Löpningen känns ju inte som något problem då jag älskar att springa långpass vilket är perfekt med mina pälsklingar.

Vi är ett stort gäng från vår klubb Norra Stockholm Endurance som ska tävla så det lär ju bli en riktigt rolig träningssommar.

IMG 4535

Härligt med pälsklingssällskap. Lär ju bli många timmar här på spinningcykeln innan vägarna blir sopade...

Simningen är ju ett annat kapitel. Jag är inte längre rädd, stressad eller får panik när jag simmar. Är jag för långsam så får de andra helt enkelt simma förbi eller worst case scenario simma över för jag kör mitt race. Punkt. Däremot behöver jag en ordentlig push för att våga ta i utan att gå på för hårt. Går jag på för hårt så stressar jag bara kroppen och då börjar jag krampa. Lite som att köra med handbromsen i med flit men det kanske inte är en så dum taktik under Kalmar. Så idag körde jag igång med simträningen på allvar med min grymma och superduktiga vän Anna Rösiö Rosén från bästa Simcoachen. Börjar med lunchpass en gång i veckan med en superhärlig grupp. Nu jäklar ska jag få en ordentlig spark i rumpan och det kommer Anna att se till!

IMG 4543

Nu gäller det att planera träningen ordentligt så att jag får in det mellan jobb och familjens aktiviteter. Hundarna tar ju också sin tid men det kan jag få in i min vardagsträning. Styrka, core och yoga kör jag redan flera pass per vecka så det är bara ett tungt benpass som jag ska få in i min lila studio. Det ska nog bli bra det här...

Ironman Kalmar - here  come!!