Nu börjar jag beta av min gigantiska inköps- och fixarlista inför Kilimanjaro. Jag trodde att det var mycket grejer att ta med vid triathlontävlingar. Haha, det är bara en bråkdel! Jag skojar inte. Det ska inte bara packas kläder för 4 klimatzoner, kängor, skor, sovsäck, liggunderlag och ryggsäck. Utan även 1500 kcal per dag i form av nötter, bars och gel samt mina mediciner och mitt egna lilla apotek efter min inköpslista från Expeditionsresor. Jag har fått ett häfte som förklarat vad vi behöver och varför, samt en checklista som vi kan pricka av. Så grymt bra!

Nu börjar jag närma mig slutet av min fina lista. Snart ska jag packa ihop allt också.

Det som för mig är extremt viktigt är mina mediciner. Jag klarar mig inte utan dem och måste ha full koll så att jag får med mig varenda en av dem. Misstänker att apoteken i Dar es Saalam inte har alla mina piller. Nu är allt fixat och det tog sin tid. Det var ett riktigt pillerillande med alla tabletter.

IMG 3287

Många har frågat och undrat vad det egentligen är jag tar. Det är metrotrexat, TNF-hämmare, medicin mot gikt som av någon anledning stärker metrotrexatet, blodförtunnande, kortison, en medicin mot inflammation i tarmen och minskar risken för återfall, vätskedrivande, D-vitamin, probiotika, kalium, kalcium, salttabletter och lite annat smått och gott. Sedan har jag med mig en egen mätare som jag kan kolla av mitt PK-värde (hur tjockt blodet är) med vilket känns väldigt tryggt då höjden kan påverka värdet och jag får inte samma koll.

IMG 3288

Exakt och väldigt nogrannt är ett måste. 

Fråga gärna om ni undrar något. Medicinerna är för mina autoimmuna sjukdomar och för att jag ska fungera så bra som möjligt i min vardag.

Imorgon blir det att börja ta tag i min packning. Puh!!