Ibland är det helt klart bra att vara sin egna testperson då mina specialistläkare inte alltid kommunicerar sinsemellan och det här med att kanske titta på alternativ mot tunga mediciner är inte alltid deras första prioritet. De har under alla år oftast tagit mina restresultat och jämfört med ett generellt snittvärde osm ska gälla för alla. Men hallå!! Agda 98 år kan ju inte ha samma som jag, eller tvärtom. Alla har vi ju olika kroppar, sjukdomar och åldrar. Hur det är med att jämföra en normalt tränad svensk (dvs inte alls) och mig vågar jag inte ens tänka på. Men jag ger mig inte utan testar gärna för att se vad det kan göra för mig. Som tur är har jag en fantastisk husläkare som verkligen lyssnar på mina teorier och vill testa.

Jag skrev ju i ett tidigare inlägg  om just D-vitamin och vad det gör för kroppen. Hittade detta på en mängd forum där ultralöpare diskuterade det här med kramper i hela kroppen. Med ett okej av min husläkare gick jag upp till dubbel dos av D-vitamin och ligger nu vintertid på 5000 IE. Hon ville göra en test och nu ligger jag mitt i snittvärdet för just rekommenderade värdet av D-vitamin. Så trots att jag äter så otroligt mycket D-vitamin så ligger jag ändå precis mitt i snittvärdet. Tänker på hur många männsikor som skulle behöver äta mer D-vitamin för att må bättre.Jag kan påpeka att om jag skulle använda mig av apotekets D-vitamin skulle det gå åt en halv burk varje gång.

Samma sak gäller för mitt kalium. Där är det otroligt viktigt att ha en läkare som håller koll då det är farligt att äta för mycket. Vi gjorde en test pga alla mina kramper som jag hade under ett år och gjorde fruktansvärt ont och nästan bara på vänster sida. Efter alla möjliga konstiga labbtester så hittade de INGENTING. Otroligt frustrerande. Skönt med en husläkare som inte ger sig. Så hon ville testa att öka min medicinering med det dubbla för att se hur det hjälpte i kombination med salttabletter morgon och kväll. Kramperna har minskat och mina värden liger precis i mitten av snittvärdet. Alltså inte för lågt och inte för högt.

Det går sjukt långsamt till en starkare och friskare kropp men jag är fast beslutsam att må så mycket bättre och göra det bästa av min vardag. Då måste min medicinering bli mer jämna så att jag slipper dessa berg-och dalbanor med mina värden.

 

Jeanette 26 1

Heja mig liksom!!