Nu är jag verkligen på gång och försöker få till träningen mellan alla jobb och aktiviteter. Alltid lättare att tala om för andra hur dom ska göra för att få ihop vardagen men å andra sidan är det bra att påminna sig själv om hur det kan vara. Jag har mitt i allt det här också fått konsultuppdrag från en av mina företagskunder. Det är så roligt att få jobba med friskvård på ett större företag och särskilt som det här är ett företag som har förstått hur viktigt det är. Det blir lite pusslande men så värt det. I och med att jag har börjat springa och stavgå mer och då gärna i backe så går jag ständigt med lite träningsvärk i rumpa och lår. Hahaha!! Kör även en hel del funktionell träning med bl a gummiband. Så grymt bra! Den här träningen är även en perfekt bas för min Ironmantävling nästa höst. Efter Kilimanjaro byter jag ut stavgången mot cykelpass. Kan ju inte bli bättre och det ska bli kul att se vad den här lite annorlunda upptrappningen gör.

Jag mår så fantastiskt bra av min löpning så den vill jag fortfarande hålla i men tänker på att hela tiden ha en liten ryggsäck när jag springer. Allt för att stärka upp och vänja ryggen. 

IMG 1953

Jag har fått möjligheten att testa en ryggsäck från Osprey som jag nu maxtestar på mina stavgångspass. Jag är ju lite ovan med större ryggsäckar och därför är det viktigt att jag har den på varje pass. Modellen heter Kyte 36, den är anpassad för vandring, tar ca 35 liter och är anpassad för tjejer. När jag tänker efter så är det nog ryggsäcken som testar mig. Hahaha...Kan bara konstatera att säcken ju fungerar att springa i och det hade jag kanske inte förväntat mig :-).

IMG 2260

Nu har jag kört en del pass där jag har lastat i en massa mjuka vikter för att träna upp min rygg. Jag började på ca 5 kg och ökar nu successivt till 10 kg som vi ska klara under vår vecka på Kilimanjaro. Bärarna ska ta vår andra väska på 18 kg. På huvudet!! Jag tror att jag kommer att bära min ryggsäck utan gnäll.

Att ha koll på sin utrustning är A och O enligt Ola Skinnarmo och säger han det så är det bara att lyda order. Att se att allt passar och funkar för just dig är superviktigt. Dessutom slits grejerna på berget så det är viktigt med bra saker så att man kan lita på utrustningen. Känns grymt bra med den här säcken!

IMG 1950

Köpte också nya stavar för att de skulle kunna klara påfrestningarna på berget. Det blev dessa från Exped som enligt Ola var superbra och de känns riktigt stabila när jag är ute och skuttar i skogen och i olika backar. Dessutom kan du göra dem riktigt små så att de enkelt får plats i din ryggsäck. Perfekt!

Något jag också har investerat i och som jag önskat mig väldigt länge är ett par riktigt bra terrängskor för alla mina löppass i skogen. Använder dem en del också nu när jag stavgår. Tänkte att det kan bli bra att ha i början av vår vandring på Kilimanjaro. Det är ju en djungel med alla dessa skor så jag gick till proffsen på Löplabbet i Göteborg efter en rekommendation. Sa vad jag ville ha, vad jag nu sprang i och fick superproffsig och bra hjälp.

IMG 1190

Blev ett par Brooks (första paret för mig) och de är bara så sköna att springa i. Pasade perfekt från dag 1! Jag gillar att gå till Löplabbet och veta att jag är i trygga händer.

IMG 2233

Något som inte är helt fel är att få sällskap av finaste lilla pälsklingen Oreo. En riktig buse men så härligt att ha honom omkring mig i skogen. Vi njuter lika mycket båda två. ♥

IMG 2258

Många timmar i skogen och alla möjliga backar väntar nu i 6 veckor framöver. 

Så underbart!! ♥