Äntligen var det dags att träffa hela gänget som jag ska spendera 10 dagar med i Tanzania och mestadels på Kilimanjaro. Direkt när jag steg in hos Expeditionsresor imorse var det full fart och massor av energi. Vilka underbara männsikor jag ska få umgås med. Känns fantastiskt roligt och jag längtar verkligen. Bara 2 månader kvar nu... Känns riktigt pirrigt.

Efter lite fika började Ola prata om den rutt som vi kommer att gå för att komma upp på Kilimanjaro och sedan genomgång av all utrustning. Det är inte lite grejer vi ska ha med oss. Tur att vi har bärare. :-) 

Det vi ska ha under våra dagsturer ska vi ha med oss i vår egna ryggsäck. Den väger ca 10 kg.

All packning måste planeras extremt noga och vara uppmärkt i zipplockpåsar. Tur att jag är en person som gillar att organisera och packa. Lite militäriskt över det hela. Hahaha!! Passar mig perfekt!

IMG 1730

Vi fick hela rutten i bilder och gissa om jag blir ännu mera taggad nu. Viktigt att jag får hålla mig frisk och trappa upp träningen rejält nu.

Efter ca två timmar av genomgång gjorde vi oss klara för en träningsrunda där vi promenerade raskt bort till Hagaparken och en liten backe som kallas Haga Kulle. Där fick vi en ordentlig genomgång av vad vi ska tänka på när vi ska bestiga Mt Kilimanjaro.

IMG 1734

En supertaggad fru Stenquist.

IMG 1736

Lugnt och fint uppför precis som vi ska göra om två månader. Ingen stress för då tar energin slut på nolltid. Jag har lite att jobba på!! Hahaha!!

IMG 1739

Så här kommer det att vara. Samlad grupp uppför Kilimanjaro. Känns grymt bra.

När vi kom upp på toppen av backen gick vi ner på baksidan för att sedan gå upp och ner några gånger. 

IMG 1743

Tänk att jag åkt förbi här så många gånger men aldrig reflekterat över denna backe. Nu ligger denna bara ett stenkast från en av mina kunder som jag nu dessutom kommer jobba mycket mer hos. Så perfekt! Ska bara döpa om den till Kili Track först.

IMG 1740 

På toppen av Haga Kulle. Medan vi traskade upp och ner så basade Ola för lunchen. Satt finfint med lite mat i magen efter den här dagen.

IMG 1746

Jag fick en mumsig couscous med chilikryddade grönsaker. Riktigt gott faktiskt. Snygg vattenflaska fick jag också med mitt namn på.

Summa summarum en grym dag och jag ser verkligen fram emot den här utmaningen.

60 dagar kvar. Nedräkningen har börjat på allvar.