Så var det dags att ta mjölksyre- och backträningen till nya höjder och 5895 meter lär få även min rumpa att be om nåd. Hackstabacken hemma i Åkersberga lär inte stå sig i konkurrensen från Afrikas högsta berg - Mount Kilimanjaro. Måste erkänna att jag fick googla för jag hade inte en aning om att det ens fanns ett berg med det namnet (än mindre att det fanns berg i Afrika), att det var ett av Seven Summits och att man kunde stå i snö och minusgrader och stirra ut över savannen.

I januari nästa år åker jag iväg med Expeditionsresor och tillsammans med en grupp andra hugade till Tanzania under ett par veckor. Resan leds av ingen midre än legenden (sorry Ola) Ola Skinnarmo som tillsammans med en annan äventyrskollega ska guida oss upp till toppen. Det är dyrt som skrutt men jag misstänker att det är värt varenda krona så nu blir det till att leta sponsorer. Motprestationen blir att jag åker ut till företaget som sponsrat och håller en inspirationsföreläsning om äventyret. Det finns en liten twist på det hela. Ola hade blivit informerad om att jag drogs med en hel familj av allvarliga sjukdomar men att jag aldrig lät mig besegras utan hellre utmanade mig själv och man tyckte att det kunde vara något som kunde intressera och inspirera andra. Han undrade om det var ok att följa upp det hela hela vägen upp till toppen och klart jag ville det. Därför kommer Sveriges Television att filma det hela och göra ett reportage som ska sändas lite senare. Jag hoppas att det kan hjälpa andra att orka lite mer och tänk att mina autoimmuna sjukdomar ska få se Afrika :-).

Innan jag kunde anmäla mig var det dock ett antal samtal till läkarna som mer eller mindre pressades på positiva svar. Det var koll, dubbelkoll och trippelkoll men till slut så var det bara tummen upp från alla (tur för dom).

Träningsprogrammet damp ner för ett tag sedan men tyvärr så är jag nu inne på min tredje vecka av alla förkylningars moder. Sneglar på Hackstabacken som jag nu skulle stava uppför och tackar min  lyckliga stjärna för att jag har rump och lårmuskler av stål. 

 

IMG 1435

Så idag var jag inne och träffade Ola på Expeditionsresor för att få veta lite mer. Om ni ser en snörvlande förkyld Ola på TV så vet ni vem som är den skyldiga men å andra sidan lär inte baciller bita på honom. Kika gärna in på länken och kolla in äventyret jag ska få vara med om.

DET HÄR BLIR MITT LIVS ÄVENTYR!!

Så 2016 kommer alltså att börja med en bestigning av Afrikas högsta berg och avslutas med en Ironman i Kalmar. Hur coolt är inte det? Jag kan berätta efteråt vilket som var jobbigast ;-). Jobbigast just nu är att hantera min mycket avundsjuke make som suckar djupt och tycker att det är himlans orättvist att jag ska få klättra i berg (som han älskar) med en person som han beundrar. Tufft - hahaha.....Någon måste hantera vardagen därhemma med skola och hunddagis.

Om någon vet någon som kan tycka att det här kan vara ett äventyr som kan vara intressant att sponsra (och naturligtvis få tillbaka i form av inspiration) så kan dom gärna kontakta mig direkt för mer information. Maila mig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 Nu ska jag bli frisk så att jag får börja träna med mina nya stavar!