För 16 år sedan lärde jag känna Annelie Pompe när vi utbildade oss till personliga tränare. Otroligt varm, glad och inspirerande tjej med båda fötterna på jorden. Redan då. Åren har gått och vi har båda gjort våra äventyr fast då på olika håll och med lite annorlunda inriktning. Hela tiden kunde jag hålla ett öga på den där tjejen som nu for upp och ned, bildligt talat. På så sätt är sociala medier helt fantastiska - så lätt att följa med på varandras äventyr. Jag blir alltid så otroligt inspirerad av Annelie och hennes vackra bilder.

Tidigt i våras kände jag att det var dags att träffa Annelie igen efter alla dessa år och i brist på öppna föreläsningr bestämde jag mig för att helt enkelt arrangera en egen föreläsning. Vad gör man inte för få träffa Annelie och så mycket bättre om andra fick en chans att inspireras av detta blonda yrväder. Å vad härligt det var att ses igen. Så länge sen men ändå inte.

IMG 9755

85 nyfikna personer kom till Internationella Engelska Skolan i Kista för att lyssna på hennes resa genom alla dessa äventyr. Hur hon med sin målmedvetenhet bestämde sig tidigt att bestiga Mount Everest och och ta världsrekord i fridykning. Två extremer. Hur hon lyckas vända utmaningar, motgångar och rädsla till en enorm inre styrka som kunde besätta berg och skingra mörkret i djupen.

Annelie är utan tvekan en av de modigaste personer jag känner. Och så cool. Hon gör det hon tror på och vill göra. Det, om något, är coolt. Att våga göra det man tror på oavsett vad andra säger kräver mod och det har Annelie så det rinner över.

annelie pompe 34 liten

(Annelies privata bild)

Hennes energi under kvällens föreläsning smittade av sig, inte bara på mig utan på alla deltagare. Jag tror att alla kände sig lite modigare, starkare och kanske lite lättare i sinnet när de gick därifrån. De flesta kanske inte ska bestiga Mount Everest men de kanske vågar ta tag i en dröm som känts ouppnåerlig. Leva här och nu! Vi har ju alla berg att bestiga och mörka djup att besegra.

Något som fastnade under föreläsningen var när hon åkte iväg på ett tystnadsretreat på 10 dagar. Hon skulle vara helt tyst under hela vistelsen. Bara det där med att vara stilla och tyst låter som en omöjlighet för den Annelie jag känner och efter två dagar ville hon åka därifrån. En av munkarna ville att hon skulle stanna kvar. Låta de tjattrande aporna i hennes huvud lugna ner sig som han uttryckte det. Inte stressa iväg utan landa. Landa i nuet. Det tycker jag var så bra sagt. Munken frågade henne varje dag om aporna var tysta. Hahaha!! Jag kände så väl igen mig. Vill så mycket med många tankar som far genom huvudet. Att vara på väg hela tiden och inte stanna upp. Landa. Tycker att jag är bra på att vara i nuet men tror och vet att vi alla behöver en påminnelse lite då och då.

Efter den här föreläsningen ska jag landa mer och leva mer i nuet. Yoga och meditera mera. Aporna får vara tysta...

Sen ska jag också våga drömma mer och ta tag i mina drömmar.

IMG 9759

Tusen tusen tack Annelie för en magisk kväll. Fantastiskt inspirerande föreläsning med otroligt vackra bilder.

Nu får det inte gå 16 år tills vi ses igen!

IMG 9751

Under kvällen bjöd VitaminWell på dryck vilket uppskattades av alla. Tusen tusen tack!

Alla fick även ta med sig ett prov på hälsokaffe hem för att prova. Kika gärna in här för att läsa mer och kontakta Stefan för mer info.

Ett stort och varmt tack till Internationella Engelska Skolan i Kista som lät oss få låna den fantastiska aulan och fanns där på plats för att hjälpa till.

Tusen tusen tack alla underbara deltagare som kom!

IMG 9774

Jag avslutar med att visa Annelies fina bok och vad hon skrev inuti. Ja, jag är faktiskt modig!

Kram på er!!