Igår vaknade jag utan värk. Kändes så otroligt skönt då jag oftast den här tiden på året brukar ha mycket ont. Höst och vår är värst.

Jag har ju inte kommit igång med träningen som jag önskat pga värk och mycket jobb/familjefix. Men springa det tummar jag inte på. Inte heller min funktionella träning (styrka, core, pilates) och yogan. Det som får stå till sidan är simning, cykel och min meditation. Men jag känner ingen stress. Allt har sin tid.

IMG 9591

Igår var jag på min specialistmottagning på Danderyds Sjukhus för att få lite påfyllning av min medicin. Så skönt. Den medicinen jag får är en TNF-hämmare som jag får intravenöst var 8:de vecka. Helst av allt vill jag inte ta alla mina mediciner men jag orkar inte med den värk, trötthet och oro som det skulle medfara att ta bort viss medicin. Några av dem är för min lever och utan dem riskerar jag att bl a få skrumplever. Vågar inte chansa! När jag går in på ett nytt apotek som inte har träffat mig tidigare så brukar de fråga om jag verkligen ska äta allt det här. Jomensåatte...

Den TNF-hämmare som jag tar är framför allt för min reumatiska värk. Jag har sedan barnsben reumatism men mina sjukdomar och mediciner medför också ledvärk. Värsta bästa kombon... TNF-hämmaren hjälper delvis också mot Morbus Chrons, min tarmsjukdom. I kombination med TNF-hämmaren tar jag metrodextrat, kortison och en medicin mot gikt (!!!) som höjer effekten av metrodextraten och kan ligga på en lägre dos. Mycket med det hela. Ja och sen har jag lite annat smått och gott i min "lilla pillerburk". Laughing

Det är ganska coolt tycker jag vilken effekt dessa biologiska läkemedel har och är otroligt värdefullt för oss med auto-immuna sjukdomar. Jag hade aldrig varit där jag är idag om jag inte hade fått den här hjälpen och expertisen på Danderyds Sjukhus.

Många undrar vad dessa TNF-hämmare gör och så här beskrivs de:

Detta läkemedel består av antikroppar, alternativt andra proteiner, specifikt riktade mot proinflammatoriska mekanismer i sjukdomspatogenesen. Särskilt god effekt för att mycket effektivt bromsa leddestruktion har uppnåts vid kombination mellan TNF-blockad och metrotrexat.

Coolt men ändå läskigt. Men. Jag är så tacksam att jag får den här hjälpen och kan funka så bra som jag kan. Fortfarande en lång väg kvar men det får ta sin tid helt enkelt. Maken är bäst på att ta ut mig på en löprunda en lördagskväll om kroppen värker. Min fina kompis Ann likaså. Finns där och peppar på under mina jobbiga dagar. Tur att de inte är så många.

Så jag är otroligt tacksam och glad att jag är där jag är idag. Jag har lärt mig att lyssna på kroppen. Inte bara träningsmässigt utan även med jobb, stress och sömn. Det gäller att vara öppen och acceptera där du är just nu och utgå från det. Klart att det är jobbigt i början men allt går - det gäller bara att vara tålmodig och idérik. Hitta nya sätt att träna på.

Min resa mot Ironman Kalmar kommer att bli rolig men också en mycket spännande för att se vad just min kropp klarar. Bara att ta mig runt hela tävlingen kommer att vara en helt galen prestation för mig och min kropp.

Känner mig oerhört tacksam över min kropp och glad att den gillar mina upptåg.

Avslutar med en bild på mig i mina nya glasögon. Helt plötsligt ser jag ordentligt. Haha!! Att ha glasögon är egentligen inget nytt då jag fick mina när jag bara var 11 månader gammal men har varit "fri" i ca 15 år och bara haft läsglasögon. Nu känns det skönt att se igen. Cool

 IMG 9609

Önskar er alla en helt fantastisk dag! Jag ska avsluta min dag med ett skönt yogapass med mina fina yogisar.

Namaste!