IMG 8637

Det känns otroligt roligt och spännande att nu vara anmäld till Ironman Kalmar 2016. Jag hoppas att ni vill hänga med mig på min resa dit. Min stora utmaning blir att under detta år hålla mina sjukdomar i balans så att jag inte får några skov.

Som det ser ut just nu kommer jag inte att ha någon egen triathloncoach utan kommer lägga upp det själv. Jag har ju kunskapen även om det alltid är skönt att ha någon som piskar på en. För mig kan träningen få motsatt effekt då jag inte kan träna för intensivt och jag riskerar att bli dålig. Det kommer minst sagt bli en riktig utmaning.

För att jag ska hålla kommer jag att köra extra hårt med just funktionell träning. Det blir förutom styrka mycket core, yoga och pilates. Under hösten kommer jag att träna lite med José Nunez som är grym på lekfull och utmanande funktionell träning. Det gillas!

Träningen i simning, cykel och löpning kommer jag att fokusera extra hårt i faser. Lite mer sim en månad och kanske mer cykel en annan månad. Bara för att lägga lite extra fokus på en del av alla grenar. Löpningen kommer jag att hålla i så hög dos jag kan då den också ger mig smärtlindring. Mitt mål är ca 3-4 mil i veckan. Håller jag mig smärtfri så orkar jag så mycket mer.

Något som jag är galet säker på är att jag ska vinna detta mot mina auto-immuna sjukdomar. Jag struntar i tiden. Jag vill bara att detta ska bli ett härligt år med många roliga träningsminnen som gör att jag kommer över mållinjen i Kalmar och får höra det efterlängtade: Jeanette, you are an ironman!