Jag har sagt det förut och jag säger det igen - jag älskar mitt jobb!!! Varierat, roligt och utmanande med alla typer av individer, grupper och träningsformer. Kosten ger det hela ännu en dimension. Får så mycket energi och inspiration. För att inte tala om alla härliga skratt tillsammans.

Här kommer jag att presentera en av mina senaste kunder som precis har sagt ja till en riktigt stor och rolig utmaning.

För ett drygt halvår sedan började Hans, 68 år, att träna hos mig för att börja må bättre efter en tuff period i sitt liv. Det var dags att få in rutiner i både kost och träning. Hans ville inte bara få bort de extra kilona som krupit på utan han ville också ta tag i träning, kost för att få in en mental balans.

Hans är en riktigt cool kille! Alltid lika roligt att ses och han ger verkligen allt. Varje gång. Hela tiden. När man åldras och har höga ambitioner är styrketräningen så otroligt viktigt. Man tappar muskelmassa och rörlighet och det är alldeles för lätt att dra på sig skador om man går ut för hårt.

Hans har därför  fått blanda både styrka och kondition i sitt upplägg. I början blev det mest snabba promenader och lite enklare övningar hemma för att vänja kroppen vid träningen. Nu tränar han på gymmet och springer fram och tillbaka dit, istället för att ta bilen till gymmet. Riktigt rolig utveckling. Men Hans är en kille som gillar ordentliga utmaningar så jag frågade honom förra veckan : "Om 15 månader går det en halvmara, vill du springa den med mig? Jag är med dig hela vägen."

Jag tvekade inte en sekund över vad hans svar skulle bli.

Tanken är att han ska köra väldigt varierad träning och vi ses minst en gång i veckan i 15 månader. Givetvis blir det hårdkörning med både kost och det mentala i kombination med träningen för att må så bra som möjligt. Vilken rolig resa det här ska bli!

 IMG 6494 480x640

Här kör vi tuffa backintervaller ihop. Rackarns roligt har vi.

Det här är Hans och här kommer en liten kort presentation om honom:

 IMG 6505 640x640

Jag heter Hans Ragert och är 68 år gammal och har bott hela min uppväxt söder om Stockholm i Årsta. Mina 2 första levnadsår tillbringade jag i Värmland i Uddeholm där jag också är född.

När jag var 16 år började jag i Marinen och blev kvar där en massa år och efter att isbrytaren Ymers ishavsresa till Nordpolen var genomförd, började jag hos Ericsson. Detta var hösten 1980.

Många länder blev det med Ericsson som avslutades med några år i USA. Jag har 5 barn i 2 äktenskap och 4 barnbarn. Ingick äktenskap en tredje gång på äldre dagar men tyvärr så fick Maud och jag inte så lång tid tillsammans bara drygt 3 år. Maud gick bort 2012 och jag sökte tröst i mat och dryck. Det är naturligtvis inte bra för hälsan och när vågen närmade sig 100 kg stannade jag upp och tänkte efter att så kan det inte vara. I det läget kontaktade jag Jeanette, oktober 2013, för att om möjligt gå ned i vikt och samtidigt må bättre. En del kilon har jag tappat men det återstår ännu mycket mer innan jag är nöjd.

En dag kom Jeanette med ett förslag till mig ”Skall vi springa halvmaran 2015?” och utan att tänka på vad det innebär svarade jag  ”YES” det gör vi. Det är där jag står idag. Ett träningsprogram har inletts som kommer att vara aktivt fram till halvmaran. Jag vill göra det här och jag har mentalt ställt in mig på det. Naturligtvis är det oerhört mycket träning som skall till men jag har en underbar personlig tränare i Jeanette som tror på mig. Bara tanken att en 70 –åring skall springa halvmaran är svindlande.

 

Så här är vi nu. Ni kommer att få följa honom här på bloggen lite då och då. Ni kommer att få ta del av vad han gör och hur det går.

Sist vi tränade fick han jogga/gå en 3-km slinga där vi stannade efter vägen och sprang 5 varv i en himlans massa trappor. När vi kom tillbaka till mig stannade vi till i lekparken och där fick han göra 3 varv av en modifierad crossfit WOD Cindy.

 IMG 6517 640x640

CINDY modifierad:

5 pullups (hängandes under bord)

10 armhävningar (mot bord)

15 benböj

x 3 varv

Grymt bra jobbat Hans!! Nu är det, för att säga det på ett sätt någon från Marinen förstår, full fart i maskin och vi stävar mot målet - ett halvmarathon!

 Let's go!!